Domov Elektromobilita PRVÁ JAZDA: Mercedes-Benz EQC 400, elektromobil bez kompromisov?!

PRVÁ JAZDA: Mercedes-Benz EQC 400, elektromobil bez kompromisov?!

Mercedes relatívne dlho vyčkával s príchodom svojho prvého, plnohodnotného elektromobilu. Počas prvých jázd na Slovensku, nás zaujímalo či sa vyčkávanie oplatilo!

Mercedes Benz EQC je prvý kompletne elektrický crossover z dielne Mercedes-Benz. Ukážku sme mohli vidieť v roku 2016, keď bolo auto predstavené ako koncept. Reálnu podobu dostalo EQC až v roku 2018 a výstavnú premiéru si odkrútilo na autosalóne v Paríži!

Mercedes-Benz EQC 400 - Startstop.sk - PRVÁ JAZDA

Napriek tomu, že sa veľkosťou podobá na model GLC, najnovšie EQC jazdí na úplne novej platforme a formuje si svoj vlastný dizajn. Podľa mňa si ho niektorí zamilujú a iní ho zas budú nenávidieť. EQC vyzerá oproti „starším“ modelom určite rozdielne. Elektrické SUV-čko je vlastne trocha futuristickým výdobytkom a dostalo zvláštnu prednú masku.

Cieľom Mercedes Benz EQC je jednoznačne preraziť medzi súpermi v segmente – Jaguar I-Pace, Tesla Mode X, Audi E-Tron a pripravované BMW iX3. V posledných rokoch si viacero automobiliek dalo záväzok, že elektrifikuje svoj vozový park. Mercedes chce vypustiť kompletnú zostavu elektrických vozidiel pod značkou EQ.

Zdroj: startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokExkluzívne Porsche Taycan prichytené v uliciach Bratislavy!
Nasledujúci článokKaroq a Kodiaq dostali malú modernizáciu zameranú na technológie