Domov Recenzie Test BMW 320d, splnila všetky naše očakávania takmer bez zaváhania

Test BMW 320d, splnila všetky naše očakávania takmer bez zaváhania

Tento rok bol pre mníchovskú automobilku kľúčový, toľko noviniek zrejme nepriniesol nik z prémiového segmentu. Tak úspešný model, ako je BMW radu 3, si jednoducho nemôže dovoliť zlyhať!

Trojkové BMW by som pokojne prirovnal, svojou kľúčovou úlohou v portfóliu automobilky, ku Golfu. Tento model má svoju tradičnú históriu a zastúpenie v komunite z historického hľadiska. Naopak nová generácia vždy udávala trend v danej triede, a tak sa stala nesmierne obľúbenou voľbou najmä medzi biznis klientelou.

Inak tomu nie je ani v prípade siedmej generácie BMW radu 3. Konkurencia však nespí, a tak musí Mníchov priniesť čo možno najlepší výsledok – nielen po dizajnovej, ale hlavne po technickej stránke.

Dizajn nás všetkých oklamal

Keď dorazila nová generácia BMW radu 3, ja osobne som sa potešil. Proporčné línie zostali zachované a priniesla veľmi svieži vzhľad prednej a zadnej časti. Zároveň si zachovala funkčné koncovky výfukovej sústavy, čo je hlavne v dnešnej dobe rarita.

Mnohí kritizovali dizajn predných svetlometov, tie totiž priniesli zúbok, ktorý ich rozdelil. Krátko pred príchodom novej generácie trojkového BMW dorazila aj dlho očakávaná vlajková loď Peugeotu, model 508. A práve tá má veľmi podobný dizajn predných svetlometov. Ľudia tak začali kritizovať BMW pre kopírovanie francúzskej automobilky. Nikto si však pravdepodobne neuvedomil, že vývoj dizajnu auta netrvá osem mesiacov, ale niekoľko rokov. Navyše, ak sa trochu zamyslíme, dizajnový prvok v podobe zúbku rozdeľujúceho predný svetlomet, rad 3 priniesol už pred niekoľkými generáciami.

Niečo podobné sa opakovalo aj v prípade zadných skupinových svetiel, kde si hneď niekoľko fanatikov všimlo nápadnú podobnosť s práve predstaveným modelom Lexus ES. Späť však k podstatným faktom. Dizajn novej trojky sa jednoducho podaril a priniesol azda posledný konvenčný vzhľad modelov BMW. Teda aspoň podľa toho, čo v poslednom období môžme sledovať, hlavne v prípade dizajnových kreácií predných obličiek…

Elegantný a zároveň decentne športový, miestami až agresívny dizajn je skvele vyvážený. Práve vďaka jednotlivým optickým balíčkom umožňuje dostatočnú personifikáciu. Naša verzia Luxury Line odkazuje skôr na eleganciu.

Pokračovanie na ďalšej strane

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
Predchádzajúci článokBiela karta končí! Od 1. Októbra prejde preukazovanie PZP zmenou
Nasledujúci článokAktualizované: Pri Nových Sadoch sa večer zrútila stíhačka MIG-29!