Domov Recenzie TEST Mercedes-Benz GLB 200, veľkosťou aj cenou ako Škoda Kodiaq?!

TEST Mercedes-Benz GLB 200, veľkosťou aj cenou ako Škoda Kodiaq?!

Univerzálne auto dostupné pre každého? Mercedes-Benz GLB môže byť netradičnou odpoveďou. Kompaktné SUV ktoré svojim spôsobom zastupuje, dnes už takmer nedostupný segment MPV.

Znie to možno neuveriteľne ale nová trieda GLB vôbec nie je tak drahá ako by ste si mohli myslieť. Kompaktné SUV s rozmermi Škody Kodiaq či SEAT Tarraco prináša neuveriteľnú variabilitu vnútorného priestoru a prémiové technológie.

V našom redakčom teste sme preverili verziu GLB 200 ktorá dostala pod prednú kapotu aliančný štvorvalcový motor s objemom 1,33 litra. Ako hodnotíme novú triedu GLB sa dozviete vo videu.

Mercedes za cenu Škody Kodiaq? Mercedes-Benz GLB 200 - Startstop.sk - TEST

Pre rýchlych oteckov a mamičky

Nové SUV Mercedes GLB sa svetu predstavilo iba prednedávnom. Svoju klientelu chce zaujať prevažne kompaktnými rozmermi a s možnosťou až 7-miestnej verzie. Na trh však prichádza aj nový hráč s označením AMG GLB 35 4Matic. Tá dodá rodinnému SUV pár koní navyše, agresívnejší vzhľad a taktiež aj prepracovanejší podvozok.

Mercedes-AMG GLB 35 bude mať prepracovanejší podvozok s novými ramenami na prednej náprave pre vylepšenie stability v zákrutách a riadením. Za príplatok do vozidla môžete osadiť aj adaptívny podvozok, štandardom bude riadenie s premenlivým účinkom posilňovača a posilnená bude aj brzdová sústava vozidla so štvorpiestikovými strmeňmi AMG.

Kúzla sa diali aj pod kapotou. Dvojlitrový benzínový štvorvalec je momentálne naladený na 225 kW / 306 koní a 400 Nm. Sedemmiestna verzia dokáže z pokoja na pomyselnú hranicu 100 km/h zrýchliť v priebehu 5,2 sekundy a maximálna rýchlosť je elektricky obmedzená na 250 km/h. Prevodovka bude už v základe automatická, osem stupňová a k sľúbenej rýchlej akcelerácií dopomôže aj pohon všetkých štyroch kolies 4Matic.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokIoniq – nová značka pre elektrické vozidlá, ako inak, od Hyundaiu
Nasledujúci článokNové Audi S3: 20 rokov športového ducha v novej edícii