Domov Elektromobilita PRVÉ DOJMY: Škoda Enyaq iV, najpokročilejšie auto svojej triedy!

PRVÉ DOJMY: Škoda Enyaq iV, najpokročilejšie auto svojej triedy!

Mladoboleslavská automobilka predstavila svetu svoje prvé elektrické SUV. Škoda Enyaq iV, prekvapuje dizajnom, dojazdom ale aj technológiami. Ponúkne totiž dojazd viac ako 500 km a head-up displej s rozšírenou realitou!

Je až neuveriteľné aké množstvo technológií prináša nové plne elektrické SUV Škoda Enyaq iV. Naše prvé dojmy si môžete pozrieť vo videu nižšie.

Škoda Enyaq iV - Startstop.sk - PRVÉ DOJMY

V úvode sa môžete tešiť na štyri rôzne verzie pohonu respektíve ponúkaného výkonu od 132 do 225 kW. Enyaq iV prináša hneď dve možnosti výberu kapacity akumulátora, 60 a 80 kWh. V prípade verzie so slabším akumulátorom dostávate pohon výlučne zadnej nápravy a dojazd 390 kilometrov podľa cyklu WLTP. Pričom výkon predstavuje 132 kW a krútaci moment 310 Nm, maximálna rýchlosť je 160 km/h.

Väčšia kapacita akumulátora odomyká nielen vyšší výkon od 150 kW ale hlavne väčší dojazd a to až 510 km. K dispozícií je taktiež aj pohon všetkých štroch kolies o ktorý sa stará predný a zadný elektromotor. Aktuálnym vrcholom ponuky je verzia Enyaq RS iV s výkonom 225 kW a krútiacim momentom na úrovni 460 Nm. Samozrejmosťou je pohon 4×4 či maximálna rýchlosť 180 km/h. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne Enyaq RS iV za 6,2 sekundy pričom ponúkne dojazd 460 kilometrov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPeugeot inovoval svoj besteller v podobe 3008, zvládne konkurenciu?
Nasledujúci článokZoznámte sa s VW Beetle, ktorý je väčší ako Hummer a má V8