Domov Recenzie Test Renault Mégane RS Line – takmer prémiový kompkat !

Test Renault Mégane RS Line – takmer prémiový kompkat !

Pred pár dňami k nám do redakcie zavítal modernizovaný bestseller francúzskej automobilky, Renault Mégane. Dokáže sa vyrovnať najnovšej konkurencii? 

Renault Mégane netreba zvlášť predstavovať. Ide o auto, ktorého prvá generácia odštartovala výrobu ešte v minulom storočí, v roku 1995. Súčasná štvrtá generácia bola svetu odhalená v roku 2016 a aktuálne prešla decentným faceliftom. Od svojho prvého predstavenia sa predalo niekoľko miliónov kusov a Mégane sa tak stal hitom francúzskej značky. Medzi jeho najväčších rivalov patrí napríklad VW Golf, Kia Ceed, Seat Leon, či Opel Astra. V našom teste si povieme, či sa im dokáže aj dnes vyrovnať a či naopak dokáže ponúknuť aj niečo navyše.

Podmanivý dizajn, ktorý chytí za srdce

Už v roku 2016 keď bola predstavená posledná generácia modelu Mégane, prešiel malou dizajnovou revolúciou. Zmenil sa vo všetkých smeroch a opticky dospel. Priniesol vyvážené proporcie, oku lahodiace tvary a prvky, ktoré ho odlišujú od ostatných. Tými sú hlavne predné a zadné svetlá, ktoré mu dodávajú jedinečný svetelný podpis. Modernizácia sa dotkla vzhľadu decentne a to je dobre.

Ako sa vraví, netreba meniť niečo, čo je dobré. Toho sa držala aj automobilka a model len opticky vyladila. Pozmenená bola grafika svetlometov na obidvoch koncoch. Tá dodala vozidlu svieži vzhľad a poteší aj full led technológia už v základných verziách, čo u konkurentov nebýva zvykom. Mierne upravené boli aj nárazníky a pribudlo viac chrómových doplnkov, ktoré dodávajú autu francúzsku eleganciu.

Naše testovacie auto sme dostali vo verzii RS Line v nádhernej čiernej metalíze, ktorú podčiarkli efektné 18″ disky z ľahkých zliatin. Zvonku zbadáte rozdiel oproti klasickým verziám na prvý pohľad. Najmä vďaka športovým nárazníkom, doplnkami s označením RS Line na karosérii a tiež vďaka koncovkám výfuku po oboch stranách. Z nášho pohľadu ide asi o najkrajšiu verziu tohto auta nakoľko v sebe spája eleganciu, ktorá je doplnená športovým podtónom.

Aj keď sa môže zdať čierne prevedenie laku ako nudné, autu sa náramne hodí a dodáva mu spolu s decentnými chrómovými doplnkami ten správny šmrnc a luxusný „look“. Samozrejme treba dodať, že dizajn je subjektívna záležitosť, no podľa nás ide o jeden z najkrajších modelov v triede.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
4
Predchádzajúci článokFiat Pulse, Domo, Tuo? Zahlasovať za názov novinky môžete aj vy.
Nasledujúci článokMercedes AMG One je v poslednej fáze testovania ! Ponúka neuveriteľný výkon