Domov Recenzie TEST Jazdenky: Suzuki Vitara 1,4 po viac ako 100 000 kilometrovom nájazde

TEST Jazdenky: Suzuki Vitara 1,4 po viac ako 100 000 kilometrovom nájazde

Vitara patrí medzi najobľubenejšie modely na Slovensku. Vyskúšali sme, či si drží priaznivý pomer ceny a hodnoty, aj po nájazde viac ako 100 000 kilometrov?

V poradí štvrtá generácia modelu Suzuki Vitara, sa predáva od roku 2015. Facelift dorazil v roku 2018 a svoje renomé si drží do dnes, aj napriek niekoľkým modernizáciam a úpravám pohonných jednotiek. Priazeň majiteľov si získala najmä vďaka nízkej cene a ponuke pohonu oboch náprav, ale aj automatickej prevodovky.

S pribúdajúcim vekom a počtom najazdených kilometrov, sa však môžu objaviť aj problémy. Ako je na tom Suzuki Vitara po nájazde viac ako 110 000 kilometrov?

Suzuki Vitara 1,4 po viac ako 100 000 kilometroch - TEST JAZDENKY

V našej videorecenzii sme vyskúšali verziu s najvýkonnejším preplňovaným benzínovým motorom, s označením 1,4 BoosterJet. Jeho výkon dosahuje úroveň 103 kW a krútiaci moment má 220 Nm. Štrvorvalec je v našom prípade kombinovaný so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom oboch náprav. Modelový rok 2016 ešte ponúkal aj naftový motor, ktorý bol prepožičaný od Fiatu.

Aj takto jazdené kúsky si držia cenu a v priemere sa ich hodnota pohybuje na úrovni 15 000€. Dajú sa však zahnať aj za 12 000€, tu však treba rátať s podstatne vyšším nájazdom a horším technickým stavom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.8 / 5. Počet hodnotení 13

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAkčný plán 2.0 – BUS pruhy aj pre elektromobily či siete ultra rýchlych nabíjacích staníc
Nasledujúci článokLightyear 0 prvé sériové solárne auto. Jazdiť bez nabíjania môžete aj mesiace