Domov Recenzie TEST Jazdenky: KIA Sportage 2017 po 130 000 kilometroch, viete na čo...

TEST Jazdenky: KIA Sportage 2017 po 130 000 kilometroch, viete na čo si dávať pozor?

Jedno z najpredávanejších SUV na našom trhu, KIA Sportage štvrtej generácie, sa pomaly stáva vyhľadávanou jazdenkou. Oplatí sa jej kúpa a na čo si dávať pozor?

KIA Sportage sa už od roku 2006 vyrába na Slovensku v blízkosti Žiliny. Netrvalo dlho a tento model si obľúbilo množstvo našincov podobne ako sesterský Hyundai Tucson. 3tvrtá generácie zopakovala úspech tej tretej, pričom predstavená bola v roku 2015 a facelift ju čakal už o tri roky neskôr.

Po dizajnovej stránke nadviazala na predchádzajúcu generáciu, čo mnohým prekážalo, no vo finále sa tento krok ukázal ako správny. Obľubu si získala najmä vďaka skvelému pomeru ceny a výbavy. tá mohla byť skutočne bohatá a v danej dobe dosahovala úrovne prémiových segmentov.

O motory núdza nebola

Pohonnú sústavu tvorila dvojica benzínových a trojica naftových motorov, naladených na niekoľko výkonnostných variantov. K dispozícii pol aj pohon oboch náprav s medzinápravovou uzávierkou diferenciálu. Štvorkolku dodávala známa Rakúska firma Magna Steyr.

Sportage bol zprevodovaný buď so šesťstupňovým manuálom alebo dvojicou automatických prevodoviek. Naftový dvojliter používal starší 6-stupňový automat a ostatné motorizácie sedemstupňovú dvojspojku.

KIA Sportage 2017 po 130 000 km Startstop.sk - TEST JAZDENKY

Priestorovo bohatý

Aj napriek relatívne kompaktným rozmerov v porovnaní s inými SUV, dokázal Sportage poskytnúť kvantum priestoru pre všetkých pasažierov. Špeciálne druhý rad sedadiel disponoval nadštandardnými pomermi v rámci segmentu. Za zmienku stojí aj batožinový priestor s objemom 503 respektíve 491 litrov v závislosti od verzie.

Interiér pôsobí trochu fádnym dojmom, obzvlášť v nižších výbavových stupňoch, chýba mu materiálová rozmanitosť. Čo naopak môže niekto aj oceniť. Podrobnejšie sme jazdený Sportage preverili v našej videorecenzii.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.5 / 5. Počet hodnotení 69

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAj na psa prišiel mráz. Majestátny Dodge RAM 1500 prejde na elektrinu
Nasledujúci článokRolls-Royce píše históriu, na prelomenie tejto hranice čakal 118 rokov