Domov TECH Hľadáte zdvihák či iné mechanizmy do autoservisu? Ako vybrať ten správny?!

Hľadáte zdvihák či iné mechanizmy do autoservisu? Ako vybrať ten správny?!

Každý správny autoservis, dielňa či pneuservis by mal disponovať zariadením, ktoré zjednoduší ľuďom prácu. Vybrať takéto zariadenie môže byť niekedy pomerne náročné, no existujú prístroje, ktoré by nemali chýbať v žiadnej poriadnej dielni.

Prvým nástrojom, ktorý by nemal chýbať v žiadnej dielni je takzvaný piestový kompresor, ktorý je charakteristický tým, že ide o menší a prenosnejší kompresor. Vo väčšine prípadov býva tento typ kompresora umiestnený na kolieskach s držadlom, ktoré zabezpečuje jednoduchšiu manipuláciu.

Piestové kompresory sa v súčasnosti rozdeľujú medzi tie olejové a bezolejové, ktoré sa však častejšie využívajú v potravinárstve a rôznych pohostinstvách. Pre zariadenie dielne vám preto odporúčame jednoznačne olejový piestový kompresor, ktorý vám do domácej dielne bude určite stačiť.

Základom každej dielne je zdvihák

Zdvihák je skutočne nástroj, ktorý sa hodí každému, bez ohľadu na to, či vlastníte autoservis, pneuservis, alebo máte len svoju domácu dielňu, v ktorej sem-tam niečo opravíte. Tento nástroj sa vám jednoducho zíde vždy. Dnes si už pritom môžete vybrať hneď z niekoľkých druhov zdvihákov.

Od dielenských zdvihákov cez stĺpové, ktoré sa využívajú v autoservisoch, až po pneumatické či hydraulické zdviháky. Ak patríte medzi milovníkov motocyklov, tak vo vašej dielni by nemal chýbať aj zdvihák priamo určený na motorku.

Ako vybrať ten správny?

Keďže sa dnes môžete stretnúť hneď s niekoľkými druhmi rôznych zdvihákov, vybrať ten správny pre vás môže predstavovať niekedy problém.

V prvom rade by ste sa však pri výbere zdviháka mali zamerať na to, na čo budete daný prístroj potrebovať. Na základe toho si totiž určite dokážete vybrať, keďže ak vlastníte menšiu dielňu, kde si raz za čas niečo opravíte, určite nepotrebujete veľký dvojstĺpový zdvihák, ktorý nájdete najmä v profesionálnych autoservisoch.

Nechajte si poradiť

Pri výbere týchto zariadení je však vždy vhodné si nechať poradiť od odborníkov a certifikovaných predajcov, ktorí vám určite ochotne pomôžu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFOTO: BELL KA PANG / Shutterstock.com
Predchádzajúci článokScania testuje autonómne nákladné vozidlá v reálnej cestnej premávke
Nasledujúci článokLegendárna 1203-jka prichádza v novom šate !