Domov TECH Hranie videohier môže mať aj pozitívny dopad na zdravie

Hranie videohier môže mať aj pozitívny dopad na zdravie

Videohry sú často označované za stratu času. Aj keď to môže znieť neuveriteľne, hry nie sú až takou stratou času, ako si široká verejnosť myslí. V skutočnosti majú videohry a dokonca aj online kasínové hry pozitívne účinky na mozog, pokiaľ vyžadujú základné zručnosti, ako je koordinácia, logické riešenie problémov a vedomé rozhodovanie.

Tony Sloterman, produktový vlastník, je niekto, kto roky sledoval sektor online kasín. Súhlasí s tým, že hry známe ako sloty sú často dosť intuitívne a nerozvíjajú toľko zručností. Pozrime sa na niektoré z najzreteľnejších výhod hrania hier pre myseľ.

Môžete hrať videohry, ktoré vám pomôžu zlepšiť duševné zdravie alebo zarobiť nejaké peniaze

V minulosti sa veľa ľudí zaujímalo o videohry a ich vplyv na hráčov – najmä o násilné videohry s násilnými obrázkami.

Mnohé štúdie vo videohernom priemysle, vrátane štúdií od Entertainment Software Rating Board, však preukázali pozitívne prínosy pre duševné zdravie hráčov, vrátane zlepšenia učenia, sociálnych zručností a zdravia. A áno, aj keď hrali videohry obsahujúce „násilie“.

Bežné hranie vo virtuálnom svete má výhody ako:

  • Emocionálna stabilita a menej emocionálnych porúch u detí.
  • Pozitívne emócie.
  • Relaxácia a redukcia stresu.
  • Rozptýlenie pocitov ako hnev, vina, frustrácia.
  • Menej depresívnych nálad.
  • Vylepšené získavanie zručností.

Všetky tieto výhody duševného zdravia môžu hlboko ovplyvniť každodenný život človeka. Slovenské online casino bonus bez vkladu je jednou z možnosti ako si vyskúšať hranie a získať zručnosti. Zameranie sa iba na hranie na úkor iných oblastí života popiera všetky výhody, ktoré môžu hráči z videohier získať.

Dobrý spôsob, ako zlepšiť našu koordináciu

Veľa hier si dnes vyžaduje dobrú koordináciu. Či už hráte videohry, ktoré sa zameriavajú na automobilové preteky alebo tzv „strieľačky“, v ktorých sa čaty vojakov pokúšajú dokončiť misiu pri strieľaní, vedú hry k lepšej koordinácii ruka-oko, ktorá sa internalizuje na svalovej a kognitívnej úrovni.

Ak pochybujete, že je to tak, majte na pamäti, že mnohé z dnešných vysokokvalifikovaných pracovných miest prechádzajú rozsiahlym testovaním na simulátoroch. Napríklad astronauti a piloti strávia v týchto simulátoroch, ktoré sú podobné počítačovým hrám, stovky hodín, aby sa naučili bezpečne vykonávať svoje povolanie. To isté platí pre chirurgov a teraz už aj pre zubárov.

Hry sú o kreativite

Väčšina videohier, ktoré vyskúšate, stimuluje vašu kreativitu a schopnosti riešiť problémy tým, že budete kreatívni. Je to dobrý spôsob, ako sa pokúsiť dostať cez náročnejšie počítačové úrovne. Napríklad hry ako „Minecraft“ a séria „Portál“ sú mimoriadne dobrými príkladmi hier, ktoré nie sú príliš ťažké, ale vyžadujú od hráčov, aby preukázali indukčnosť a odhodlanie vyriešiť určité problémy. Hry sú skvelým spôsobom, ako stimulovať kreativitu a udržať ju pri živote nielen ako deti, ale aj ako dospelí, čo je jedna z najlepších vecí na videohrách a online hrách.

Nové jazyky a kritické myslenie

V neposlednom rade nám hry môžu pomôcť naučiť sa veľa jazykov, najmä na Slovensku. V našej krajine je väčšina medzinárodných hier zriedka preložená do rodného jazyka, čo mnohým ľuďom trochu pomáha zoznámiť sa s cudzou slovnou zásobou, gramatikou a pravopisom. Hoci to nie je optimálny spôsob, ako sa naučiť jazyk, hry môžu byť určite dobrým začiatkom pri pokuse o komunikáciu v jazyku, ktorý nie je naším rodným jazykom. Hry nás tiež vyzývajú ku kritickému mysleniu. Je to dôležité nielen preto, že je to znak inteligencie, ale aj preto, že udržuje mozog vo „forme.“ Inými slovami, naše kognitívne schopnosti čiastočne závisia od toho, ako veľmi sa snažíme zamestnať náš mozog a venovať sa určitým úlohám každý deň.

Práve preto majú online hry veľký význam pre naše duševné a psychické zdravie. Sú skvelým spôsobom, ako sa dozvedieť viac o svete. Samozrejme, ako pri čomkoľvek inom, hry by sa nemali zneužívať ani preháňať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTesla pripravuje konkurenciu pre ID.3. Podlezie Model 2 hranicu 30.000 eur?
Nasledujúci článokMotor W12 od Bentley končí, nahradí ho hybrid