Domov TECH Nemáte bezdrôtový CarPlay či Android Auto? Táto krabička ho vytvorí

Nemáte bezdrôtový CarPlay či Android Auto? Táto krabička ho vytvorí

Apple CarPlay či Android Auto sa stali samozrejmou súčasťou dnešných vozidiel. Nie každé auto sa však môže pochváliť bezdrôtovým prepojením tohto systému. Riešením môže byť táto šikovná krabička Carlinkit 4.0.

Moderné telefóny sú čoraz bližšie prepojeniu s našimi autami, tým najobľúbenejším nástrojom je práve spomínaný Apple CarPlay či Android Auto. Vďaka tomuto systému dokáže jednoducho ale najmä bezpečne ovládať váš telefón prostredníctvom systému vozidla. Volanie, počúvanie hudby či vaša obľúbená navigácia sú na dosah ruky.

Tento systém sa začal vo veľkom uplatňovať v autách od roku 2016. Zariadenia Apple fungovali bez zásadných problém, no Android sa potýkal so slabou stabilitou systému. Napríklad na Slovensku nebol dlhodobo k dispozícii a užívatelia si ho museli inštalovať cez rôzne pofidérne zdroje. Dnes už je všetko inak a oba systéme fungujú prakticky dokonalo, ba čo viac k slovu sa dostáva bezdrôtové pripojenie.

Konečne bez káblov

Android Auto ale aj Apple CarPlay si donedávna vyžadovali fyzické prepojenie telefónu a auta prostredníctvom kábla. Tomu však odzvonilo a prakticky všetky dnešné autá už ponúkajú bezdrôtový systém prepojenia. Na toto pohodlné riešenie si rýchlo zvykli aj užívatelia. Čo ak vaše auto nedisponuje bezdrôtovým prepojením?

Bezdrôtové pripojenie môžete využívať aj vy pokiaľ je vaše auto, respektíve jeho infotainment kompatibilný. A to jednoducho vďaka malej krabičke s názvom Carlinkit 4.0, tá umožní bezdrôtové pripojenie takmer každému autu ktoré podporuje klasický Android Auto či CarPlay. Podrobný zoznam kompatibilných vozidiel nájdete tu.

Carlinkit 4.0 si dokážete teraz zakúpiť za skvelú cenu, len vďaka našim kupónom. Objednať si ho môžete priamo z Aliexpressu, pričom jeho cena bude len 53,05 €. V košíku dostanete automatickú zľavu Spend & Save v hodnote 8,74 €.

Carlinkit 4.0 link na nákup tu

POZOR: Pri nákup je potrebné zvoliť verziu Carlinkit 4.0 nie 3.0, verzia 3.0 totiž nepodporuje Android Auto ale len CarPlay!

Carlinkit 4.0 je nesmierne kompaktný

Rozmery tohto zariadenia sú len 8 x 4,6 x 1,3 cm a s hmotnosťou zhruba 40 gramov sa zmestí kamkoľvek. Po zapojení krabičky do USB portu auta sa vám zobrazí upozornenie na zapnutie a pripojenie Bluetooth pripojenia. Ďalej vás Carlinkit prevedie všetkým podstatným a za niekoľko minút už bude všetko fungovať.

Napriek svojej veľkosti, táto krabička poskytuje plynulú funkcionalitu. Užívatelia v recenziách potvrdzujú spoľahlivosť a jednoduchosť zariadenia, jediné, čo trvá niekoľko sekúnd, je počiatočné bezdrôtové pripojenie telefónu. Po pripojení je však všetko svižné, k čomu prispievajú dve dostupné Wi-Fi pásma 2,4 GHz a 5,8 GHz. Carlinkit 4.0 má navyše veľmi nízku spotrebu, len 0,8 W. obávať sa nemusíte ani vybíjania autobatérie, kedže Carlinkit sa sám vypne. Stane sa tak po 3 minútach od odpojenia smartfónu.

Kompatibilný je s autami podporujúcimi CarPlay a iPhonom s operačným systémom iOS 10 a novším, u Android zariadení je potrebná podpora Android Auto.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.6 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord potichu predstavil novú verziu Pumy. ST s automatom
Nasledujúci článokPozoruhodný trend. Slováci kupujú jazdené autá na čoraz vyššie úvery