Vieme, že nový Mercedes triedy B patrí medzi tie najväčšie novinky v stánku značky počas nadchádzajúceho Parížskeho autosalónu. spolu s hot hatchom A35 4Matic. No nové špionážne fotografie odhaľujú takmer finálny dizajn kompaktu.

Existujú ľudia, ktorých koníčkom (respektíve živobytím) je fotografovanie zahalených testovacích prototypov áut. Jedným z nich je aj WalkoArt, ktorý pôsobí v nemeckom Stuttgarte. Na svojom najnovšom videu zachytáva úplne nový Mercedes triedy B, ktorý si odbije svetovú premiéru na nadchádzajúcom Autosalóne v Paríži. Hoci je prototyp stále zamaskovaný, odhaľuje už v podstate finálny dizajn novinky. Jediné časti, ktoré sú maskované, sú odznaky a malé časti svetlometov.

Čo si o zverejnenom videu myslíme? Nuž, hoci by malo ísť o úplne nový model, musíme uznať, že nový Mercedes triedy B vyzerá skôr ako len facelift aktuálnej generácie. Hoci bude z veľkej časti nový, no napríklad rázvor sa meniť nebude. To je dôvod, prečo nový Mercedes triedy B nemá taký široký postoj, ako napríklad trieda A.

Avšak najväčšie zmeny sa /zrejme neprekvapujúco/ udejú vo vnútri. Pri pohľade na interiér by vám ani len nezišlo na um, že novinka je založená na aktuálnej triede B. Palubná doska bude obsahovať pre Mercedes dnes typické dve veľké obrazovky, ktoré spolu tvoria infotainment MBUX, rovnaké výduchy klimatizácie a volant, ktorý pripomína ten z triedy E.

Zároveň nová trieda B s najväčšou pravdepodobnosťou dostane najnovšie bezpečnostné systémy a iné moderné technológie. Samozrejme, tento segment nie je hlavným ťahúňom značky (od začiatku tohto roka do konca augusta bolo predaných len 41 377 kusov triedy B), no napriek tomu Mercedes neplánuje ukončiť výrobu triedy B.

Ďalším krokom vpred oproti predchádzajúcej generácii bude rozsah ponúkaných motorizácii. Benzínové motory budú začínať na turbom prepĺňanom agregáte s objemom 1.322 cm s výkonom od 80 kW (109 k) až po viac ako 147 kW (200 k) v plug-in hybridnej konfigurácii. Dieselové motory budú štartovať na objeme 1,5 litra (ktorý vznikol v spolupráci s Renaultom) až po novú 2-litrovú jednotku s výkonom až 140 kW (190 k). Takmer všetky modely budú k dispozícii so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DCT.

Mercedes Erlkönig - Das ist die NEUE B-Klasse W247 This is it - the NEW B-Class 2019 4K SPY VIDEO

Zdroje: autoevolution | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokIndická Dacia Lodgy nedostala v crash testoch ani jednu hviezdičku!
Nasledujúci článokŠkoda Kodiaq vs. Hyundai Santa Fe, ktorý sa oplatí viac?!