Na internete sa objavil kamerový záznam, na ktorom vodič čierneho športového auta Nissan GT-R zjavne nezvládol riadenie. Nebyť pohotových reflexov vodiča, mohla sa táto situácia skončiť tragicky.

Na kamerovom zázname z auta je vidieť naozaj nepríjemná situácia. Vodič vozidla s kamerou ide plynule a zrejme podľa predpisov, keď sa mu zrazu v ľavotičovej zákrute pred očami zjaví čierny Nissan GT-R, ktorého vodič zjavne nevzládol riadenie (alebo výkon auta) a hrnie sa zákrutou v nekontrolovanom šmyku.

K nebezpečnej dopravnej situácii došlo podľa informácií na okrske v Augusta County v štáte Virginia v Spojených štátoch amerických. Našťastie, nehode s potenciálne fatálnymi následkami dokázal zabrániť vodič auta s kamerou, teda presnejšie jeho reflexy. Okamžite strhol volant doprava na trávu a vyhol sa tak nedobrovoľne driftujúcemu Nissanu GT-R.

Práve reflexy vodiča sú to, čo chceme v tomto článku vyzdvihnúť. Zachoval sa naozaj pohotovo, nenechal emócie ovplyvniť svoje rozhodovanie a zabránil tak nehode, ktorá sa naozaj mohla skončiť škaredo ako pre posádku Nissanu GT-R, tak pre posádku auta s kamerou. Okrem toho, namiesto okamžitého nadávania, trúbenia, blikania alebo dokonca otáčania sa za Nissanom s cieľom „vybaviť si účty“, sa vodič auta s kamerou potešil, že sa mu na videokameru konečne podarilo zachytiť niečo schopné.

Laughing in the face of death

Ako by ste sa v podobnej situácii zachovali vy? Dokázali by ste takto pohotovo a na oko bez stresu reagovať na vzniknutú situáciu?

 

Bohužiaľ, nie vždy sa to končí šťastne…

Nezvládnutie výkonu auta môže dopadnúť aj tragicky. Smutným dôkazom je video zo začiatku októbra, ktoré na svojej fanúšikovskej facebookovej stránke zverejnila Polícia Slovenskej republiky.

V okrese Dolný Kubín sa pretekali Poliaci na luxusných vozidlách Porsche Cayenne, Ferrari 458 a Mercedes. Vo vysokej rýchlosti a cez plnú čiaru nezvládli predbiehací manéver. Vodič Mercedesu sa stihol zaradiť, vodič Ferrari pribrzdil, na čo do neho vzápätí narazil vodič Porsche, ktorý sa čelne zrazil so slovenským vodičom Škody Fabie. Otec, ktorý cestoval so svojou rodinou, zahynul.

Zdroje: carthrottle | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTrumpova politika škodí automobilkám. Ford tvrdí, že kvôli prezidentovi prišiel o miliardu dolárov!
Nasledujúci článokDokonalý sleeper? Tento upravený Superb zvládne 100vku rýchlejšie ako BMW M5!