Len 11-ročný chlapec z Clevelandu ukradol auto svojej matke a vydal sa na spanilú jazdu. Dôvod? Zakázala mu hrať hry na hracej konzole PlayStation. Polícii sa ho podarilo dolapiť, až keď auto prevrátil na strechu.

Hoci identita chlapca nebola zverejnená pre jeho maloletosť, podľa polície je 11-ročný chlapec známou firmou. Údajne išlo o jeho v poradí už tretie „kaskadérske vystúpenie“. Minulý rok ukradol auto svojho otca, konkrétne sedan Toyota Avalon, a na diaľnici uháňal rýchlosťou 100 míľ za hodinu (približne 160 kilometrov za hodinu), až kým sa tamojšej polícii nepodarilo prepichnúť 3 pneumatiky auta.

Tentokrát sa rozhodol zajazdiť si na SUV. Svojej matke ukradol v Amerike pomerne populárny Dodge Durango. Miestny policajt spozoroval odstavené Durango v blízkosti opustenej budovy, čo vyhodnotil ako podozrivé a rozhodol sa situáciu preskúmať. Práve v tom momente chlapec auto naštartoval a okamžite vyrazil vpred, pričom prešiel cez dvojitú plnú čiaru a niekoľko červených na svetelných križovatkách. Pri prenasledovaní sa ručička tachometra tentokrát vyšplhala „len“ na rýchlosť 90 míľ za hodinu (teda približne 145 kilometrov za hodinu). Naháňačka sa však skončila v momente, kedy len 11-ročný chlapec prevrátil mohutné SUV na strechu počas toho, ako sa snažil striasť prenasledujúcich policajtov.

No zrejme najviac zaražujúci je motív chlapca. Keď sa ho policajti pýtali, prečo to spravil, odpovedal im, že sa nahneval na svoju matku, pretože mu zakázala hrať hry na hracej konzole PlayStation. Okrem toho je zrejmé, že chlapcovo ego je omnoho vyššie ako jeho intelekt. V rozhovore tiež povedal, že nehavaroval preto, lebo sa snažil striasť policajtov. Podľa jeho slov sa mu to podarilo dávno pred nehodou. Podľa jeho slov ale havaroval preto, lebo jednoducho „nevenoval pozornosť“ šoférovaniu. Chlapec pri autonehode utrpel len ľahké poranenia, ktoré mu ošetrili v miestnej nemocnici.

Chlapec je aktuálne v policajnej väzbe a čaká na obvinenie. Podľa hlásení trpí hyperaktivitou, poruchou pozornosti, bipolárnou poruchou a takzvanou poruchou opozičného vzrodu (ODD). Po minuloročnom kaskadérskom kúsku otec neobvinil syna, ale hry, ako Grand Theft Auto, ktoré podľa neho mohli za správanie chlapca.

Cleveland boy steals mother's car, leads police on a wild and dangerous chase for a third time

Zdroje: autoevolution | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNajikonickejšie homologizačné špeciály: Od Audi Quattro až po Imprezu WRX STI
Nasledujúci článokToto sú tie najostrejšie dvanásťvalce od BMW!