Budúcnosť automobilov sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou niesť v znamení veľkých displejov. Ale ako sa nedávno na vlastnej koži presvedčil majiteľ elektromobilu Tesla Model 3, nemusí sa tento trend vždy stretnúť s pochopením…

Používateľ YouTube, Jon Hall, nedávno zverejnil vtipné video o tom, ako prebiehala dopravná kontrola. Na videu je vidieť, ako Hall rozpráva s policajným dôstojníkom mimo kamery. Policajt sa  zrejme ešte nestretol s futuristickou palubnou doskou elektromobilu Tesla model 3, a tak si myslel, že centrálny ovládací displej auta je vlastne dodatočne namontovaný laptop.

Video sa, samozrejme, odohráva za veľkou mlákou. Politajti tam síce bežne majú vo svojich služobných vozidlách namontované laptopy, no v mnohé štátoch USA zákony výslovne zakazujú obyčajným občanom, aby si do auta dodatočne namontovali laptop. Dôvodom je logické rozptyľovanie počas šoférovania.

Na rozdiel od tradičných automobilov, ktoré majú samostatný displej pred vodičom, kde sa nachádzajú údaje ako rýchlosť, otáčky, poprípade aj mapa, má Tesla model 3 len centrálny displej umiestnený uprostred palubnej dosky, cez ktorý je možné ovládať klimatizáciu, navigáciu a audio. Displej Tesly má obriu uhlopriečku 15-palcov, čo je vo svete notebookov pomerne bežný rozmer. Displej navyše podstatným spôsobom vyčnieva a pre neznalého môže skutočne evokovať pocit dodatočne namontovaného laptopu alebo tabletu na palubnej doske.

Vráťme sa ale k videu. To bolo na YouTube zverejnené ešte v októbri, sa objavilo na viacerých stránkach a k dnešnému dňu si ho pozrelo už viac ako 2,2 milióna ľudí. To je pomerne úctyhodné číslo.

Na videu je vidieť, ako policajt upozorňuje vodiča, že “nemôže mať na prístrojovej doske namontovaný počítač”. Zároveň policajt dodáva, že navigáciu pripevnenú na palubnej doske mať môže. Na to Hall reaguje smiechom a otázkou, či mu policajt chce pomôcť dať obrazovku z palubnej dosky dole. Potom ale Hall zvážnie a policajtovi odpovedá, že obrazovku jednoducho nemôže odstrániť, pretože je od výroby namontovaná na palubnej doske a zároveň vysvetľuje, ako vlastne centrálny panel funguje a na čo všetko slúži. Policajt sa mu nakoniec ospravedlní za zbytočné zdržanie a popraje mu šťastnú cestu.

Hoci tento konkrétny príbeh mal šťastný koniec, zdá sa, že pred automobilkami stojí ťažká úloha. Mali by sa uistiť, že každý si je vedomý toho, ako budú vyzerať autá budúcnosti. 🙂

Tesla Model 3 Tricks Cop

Zdroje: YouTube | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBudúci Jaguar F-Type by mohol dostať V8 od BMW M!
Nasledujúci článokPorovnanie: Zvíťazia na snehu zimné pneumatiky alebo štvorkolka?