Domov VIDEO Poľský vodič sa takmer nabodol na závoru pri úteku pred políciou

Poľský vodič sa takmer nabodol na závoru pri úteku pred políciou

Poľský vodič

Poľský vodič Mazdy 323 unikal pred políciou a takmer prišiel o život na železničnom priecestí: chýbali centimetre a nabodla by ho závora.

Železničné priecestia patria medzi najnebezpečnejšie úseky na cestách. Pri strete akéhokoľvek vozidla s vlakom ťahá auto alebo hoci aj kamión za kratší koniec, to je proste jednoduchá fyzika. Bohužiaľ, aj na Slovensku máme niekoľko tragických prípadov, kde príčinou bola okrem nepozornosti alebo arogancie vodiča aj napríklad technická porucha systému varovania pred prichádzajúcim vlakom či nešťastne riešené priecestia. Jeden z najtragickejších prípadov je nehoda autobusu s vlakom na kontroverznom priecestí v obci Polomka. O kurióznu nehodu sa však postaral poľský vodič, ktorý sa takmer sám pripravil o život na úteku pred políciou.

Malo by byť samozrejmé, že vstup na železničné priecestie v čase, keď sú závory spustené a bliká červené svetlo, je mimoriadne nebezpečná vec. Osobne si myslím, že za takéto porušenia dopravných predpisov nestačí pokuta, ale mal by byť preventívne na určitú dobu odobratý aj vodičský preukaz (pre dobro vodiča), ale to je na inú debatu. Istý poľský vodič je skvelým príkladom, prečo sa to robiť nemá. Našťastie tento prípad neskončil tragicky, no chýbali doslova len centimetre.

Zábery, ktoré uvidíte na videu nižšie, ukazujú incident v obci Wola Radziszowska v južnom Poľsku, ktorý sa stal 27. januára tohto roka. Poľské autority zverejnili zábery pred niekoľkými dňami, aby upozornili na nebezpečenstvo nezodpovedného správania na železničných priecestiach.

Na videu vidíme, ako vodič Mazdy 323 uniká pred políciou a nezastavia ho ani spustené závory či svetelná signalizácia prichádzajúceho vlaku. Páchateľ do prvej závory narazil v ideálnom uhle na to, aby prerazila čelné sklo a zastavila iba pár centimetrov od jeho hlavy.

Polícia sa – našťastie – rozhodla radšej zastaviť a nepokračovať na priecestie. Ako sa ukázalo, bol to správny krok, keďže pár sekúnd na to sa priecestím preženie vlak.

Táto hlúpa a nebezpečná taktika unikajúcemu vodičovi v tomto prípade zafungovala len nakrátko: nebezpečného vodiča totiž aj tak dolapili, zatkli a obvinili z nespočetného množstva priestupkov vrátane nezastavenia, poškodenia majetku a agresívnej jazdy. V prípade, že by sa závora rozhodla autom prejsť ešte o pár centimetrov ďalej, asi by sme sa pozerali na adepta na Darwinovu cenu…

Wola Radziszowska: kierowca staranował rogatki na przejeździe

Zdroj: carthrottle / startstop

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Yamaha Tenere 700, motorka nie len pre skúsených.
Nasledujúci článokToyota Yaris Cross – pohon 4×4 a zvýšený podvozok