Domov News Peugeot 308 SW vs. Golf Variant: ktoré rodinné kombi je lepšie?

Peugeot 308 SW vs. Golf Variant: ktoré rodinné kombi je lepšie?

Počúvať mozog alebo srdce? Voľba očí alebo rozumu? Peugeot 308 SW alebo VW Golf Variant? Zrejme neexistujú viac kontrastní konkurenti. A ak mal niekedy Peugeot zdolať obávaný Golf, zrejme k tomu nikdy nemal lepšiu príležitosť ako teraz.

Volkswagen zaspal?

Golf 8 totiž celkom úprimne nepriniesol taký skok vpred, ako mnohí čakali. Výrazne okresal interiér od fyzických tlačidiel a ako aj svedčia naše testy, nebol to najlepší krok pre zákazníkov. Ale v mnohých oblastiach ostal verný dôvodom, prečo ovládol trhy po celej Európe. Jedným z nich je napríklad bohatá ponuka motorov, keďže si môžete vybrať množstvo benzínových, naftových a dokonca aj viacero druhov elektrifikácie. Vo vnútri tu máme bohatú priestorovú ponuku, vďaka čomu odvezie celú rodinu.

VW Golf Variant

Volkswagen Golf Variant sa na dĺžku natiahol až na 4 633 milimetrov. Oproti verzii hatchback narástol o 349 milimetrov. Druhým rozdielom oproti klasickému Golfu je rázvor. Ten vo verzii Variant totiž narástol až o 67 milimetrov na konečnú hodnotu 2686 mm. Batožinový priestor narástol na hodnotu 611 litrov, čo je o 6 litrov viac, než pri predchádzajúcej generácii.

VW Golf Variant batožinový priestor

308 SW ide po Golfe tvrdo

Z novej 308 cítiť, že Francúzi chceli naplno využiť zaváhanie Volkswagenu. Atraktívny dizajn, ktorý sa neopozerá po pol minúte, prepracovaný infotainment a celkovo upravená architektúra interiéru. Palubná doska pozostáva z veľkej 10-palcovej obrazovky, niekoľkých fyzických tlačidiel umožňujúcich rýchlejší pohyb v menu infotainmentu alebo ovládajúcich funkcie vzduchotechniky a napokon zo šiestich dotykových tlačidiel, z ktorých 5 je plne konfigurovateľných. Funkcie, ktoré teda chcete mať vždy hneď po ruke, nemusíte nikde hľadať. Niečo podobné má aj Golf, ale ten to vyriešil prostredníctvom “swipového” menu, ktoré nie je tak intuitívne.

Peugeot 308 SW

Rázvor verzie SW je takmer o 6 cm dlhší ako rázvor hatchbacku. Dĺžka celkovo narástla dokonca až o 27 cm. Z toho vyplývajú dve dôležité skutočnosti. Objem batožinového priestoru dosiahol 608 litrov, opäť veľmi natesno s Golfom, a je to dokonca viac, než pri 508 SW. Lenže, medzi oboma autami je zásadný rozdiel, ktorý 308 SW výrazne ublížil. Priestor na zadných sedadlách sa totiž v porovnaní s hatchbackom vôbec nezmenil a dospelí sa vzadu budú doslova tlačiť. Dobré to nie je dokonca ani v prípade ukotvenia detskej sedačky. Súčasné mohutné vajíčka i sedačky pre väčšie deti zaberú dosť veľa priestoru. K tomu prirátajte tvrdé plastové výplne a cestovaniu vzadu sa radšej vyhnete.

Peugeot 308 SW batožinový priestor

Po jazdnej stránke Peugeot 308 SW výrazne prekvapil, ba čo viac, v jednej dynamickej disciplíne porazil Golf. Ten sa počas nášho testu poriadne zapotil, ale či mu to stačilo na víťazstvo, zistíte v našom videu.

Štýl alebo Rozum? Peugeot 308 SW vs VW Golf Variant

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVW začína šetriť. Skracuje vývoj nových áut
Nasledujúci článokPrichádza prvý elektrický sedan od značky Volvo

1 COMMENT

  1. Dobrý deň pani

    Pozrel som si vaš test. Peugeot 308 SW. VS golf 8 variant. To nakladanie kufrov vás odhalilo ako robíte Testy v prospech jednej značky. Si schválne všimnite ako ste uložili kufre v Peugeote a ako v golfe. Jasne že sa kufor peugeotu nezavrel Ako Vám mám veriť to ostatne

Comments are closed.