Značka BMW predstavuje nový top model X2. Široké dvojité ľadvinky BMW nového modelu BMW X2 M35i dostali rámik šedej farby Cerium Grey, ktorý už na prvý pohľad slúži na lepšie vizuálne odlíšenie. Taká istá farba sa dostala aj na rámiky vstupov chladiaceho vzduchu či na vonkajšie telesá spätných zrkadiel. Zadná časť nového modelu BMW X2 M35i sa vyznačuje štandardne dodávaným M zadným spojlerom a dvoma špeciálne navrhnutými koncovkami výfukového potrubia, takisto vo farbe Cerium Grey.

Nový model BMW X2 M35i dostal 4-valcový prepĺňaný benzínový motor s výkonom 225 kW (306 k), ktorý stanovuje nové štandardy pre tento druh motorov. Ako jasne vraví písmeno M v jeho typovom označení, nový model BMW X2 M35i dostal veľmi slušné dynamické jazdné vlastnosti vozidiel s označením M Performance.

Motor TwinPower Turbo s 2-litrovým objemom pod označením M Performance je prvým 4-valcovým motorom M Performance a rovnako aj jeho najvýkonnejšou verziou vyrobenou pod značkou BMW. Dosahuje výkon 225 kW (306 k). Maximum krútiaceho momentu hraničí hodnotou 450 Nm. Pre čo najbezpečnejší prenos výkonu na vozovku prichádza model BMW X2 M35i štandardne vybavený inteligentným pohonom všetkých kolies BMW xDrive v kombinácií s 8-stupňovou automatickou prevodovkou Steptronic s funkciou Launch Control. Automatická prevodovka je odladená v dielni M Performance. Takto vybavený model BMW X2 M35i dokáže vyšprintovať z 0 na 100 km/h tesne pod 5 sekúnd.

Adaptívne tlmiče ponúkajú dva rôzne režimy manuálneho nastavenia, pričom spájajú športové jazdné vlastnosti s maximálnou mierou komfortu. Výnimočným technickým prvkom, ktorý má taktiež premiéru v automobile s označením M Performance, je diferenciál M Sport Differential na prednej náprave. Tento samosvorný diferenciál počas mimoriadne dynamickej jazdy dokáže účinne odstránit možnú stratu priľnavosti predných kolies.

Okrem nekompromisného zamerania pohonu aj dizajnu na športový výkon sa nový model BMW X2 M35i vyznačuje aj špičkovými digitálnymi technológiami značky BMW a to v oblasti ovládania aj prepojenia s okolitým svetom. Súčasťou na želanie dodávaných prvkov výbavy je tak napríklad aj plnofarebný BMW Head-Up Displej. Jeho zobrazovacie schopnosti nemajú v tomto segmente konkurenciu. Počiatok výroby je v pláne na november 2018, modely pre európske trhy prídu na rad v marci 2019.

Zdroje: BMW | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLancia Delta HF Integrale ožíva v trojdverovej karosérii. No pýtajú za ňu nekresťanské peniaze
Nasledujúci článokSEAT láka na nový model Tarraco, uvidíme ho už v Paríži?