Práce na D1 na stavbe mimoúrovňovej križovatky Triblavina už sú v plnom prúde. Cieľom celej stavby je odľahčenie dopravy na okolitých frekventovaných cestách.

,,Od 11.8.2018 bude v súvislosti so stavbou križovatky Triblavina na diaľnici D1 premávka obmedzovaná priebežným znižovaním počtu jazdných pruhov ako aj znížením najvyššej dovolenej rýchlosti v obidvoch smeroch,” uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Dopravné obmedzenia, s ktorými treba počítať, budú ale riadne označené. Všetko bde vyznačené prenosným dopravným značením a v prípade väčšej premávky budú dopravnú situáciu sledovať aj hliadky dopravnej polície.

Stavba križovatky Triblavina sa nachádza na 18. kilometri diaľnice D1. Úsek medzi Bratislavou a Trnavou zažíva najväčší nápor pravdepodobne v piatok, kedy prebieha „presúvanie národov“. Je navrhnutá ako mimoúrovňová, kosodĺžniková križovatka s napojením na diaľnicu D1 prostredníctvom súbežných dvojpruhových kolektorových pásov, vedených po oboch stranách diaľnice D1 v minimálnej potrebnej dĺžke.

V smere do Trnavy bude križovatka napájať priľahlé obce v smere Bernolákovo – Veľký Biel – Senec a na druhej strane Čiernu vodu – Slovenský Grob – Pezinok. V mieste styku vetiev križovatky s mestskou zbernou komunikáciou sú namiesto stykových križovatiek navrhnuté menej kolízne turbo – okružné križovatky.Tieto budú slúžiť ako počiatok nových dopravných napojení.

A dokedy tieto dopravné obmedzenia potrvajú? 24.08. o 12:00 by sa mali práce na diaľnici a obmedzenie jazdných pruhov skončiť. Čas však býva zradný, a tak je celkom možné, že kolóna smerom z a do Bratislavy bude troška dlhšia, na aké sme zvyknutý.

Čiastočne uzatvorená je tiež diaľnica D2 v okolí mosta medzi križovatkou PatrónkaLamač. Dôvod je prostý – výmena mostných záverov. Obmedzenia by celkovo mali trvať do soboty 22.septembra, po skončení  všetkých troch etáp výmeny.

Na diaľnici D2 bude prebiehať aj ďalšia dočasná uzávierka cesty, konkrétne ľavých pruhov v oboch smeroch v mieste križovatky Jarovce. Dôvodom je plánované prepojenie s D4R7. Národná diaľničná spoločnosť zároveň upozorňuje na plánované dopravné obmedzenia na D1 v úseku Piešťany a Horná Streda. Od 13. do 19. augusta tam bude totižto prebiehať údržba vozovky.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAký zisk majú automobilky za každý predaný kus?
Nasledujúci článokBMW Z4 – uniknuté snímky prichádzajúcej novinky.