Pokiaľ cestujete najradšej autom do dovolenkovej destinácie Chorvátsko, kde máme takzvané ,,naše more“, v budúcom roku by ste sa mali vyvarovať alebo skôr pripraviť na nekonečné kolóny.

Ak ste cestovali smerom do alebo z Jadranu tento či už po minulé roky, určite viete, že cesty bez kolón na tejto trase neexistujú. Najväčším problémom pri tom na cestách nie sú uzávierky či nehody, ale štátne hranice a mýtne stanice.

Z vlastných skúseností môžem povedať, že 35 °C vonkajšej teploty a 4 hodiny státia na diaľnici nie sú tým pravým orechovým. Teda ak si chcem zachovať príjemné spomienky na týždeň relaxu pri mori. Mnohým z nás však idylka letnej dovolenky bez kolón nejako nejde do hlavy.

Preto bude budúci rok pravdepodobne najhorší, ak si nevyberiete ten „správny čas na prejazd“. Od novembra 2018 bude totiž na predmestí Záhrebu uzavretý dôležitý uzol, ktorý pretína jadranskú výpadovku nadväzujúcu na diaľnicu A1.

Takže jedna z najdôležitejších dopravných stavieb v chorvátsku bude prebiehať v čase najväčšieho návalu turistami, teda aj počas letných prázdnin 2019. Ako totižto informuje portál dnevnik.hr, cestárske práce by mali trvať až do decembra 2019.

Takže vodiči sa možno budú musieť pripraviť na hodiny dlhé obchádzania, pokiaľ sa budú tvoriť obľúbené kolóny. Všetko záleží od správneho načasovania. Táto trasa je obľúbeným medzníkom pre cestu zo Slovenska k oblasti Zadaru, Šibeniku alebo ďalej na juh do Splitu.

Rekonštrukcia križovatky v záhrebskej časti Remetinec v sebe zahŕňa aj vybudovanie električkových trás a podjazdov pod kruhovým objazdom.  Tie by mali smerovať k Jadranskému moru a do Dubrovníka. Križovatkou Remetinec, ktorá nie je najvyťaženejšia, ale najkomplikovanejšia v Chorvátsku, denne prejde 100-tisíc áut. Za desať rokov sa tu stalo až tisíc dopravných nehôd. Celá rekonštrukcia by mala stáť 280 miliónov kún, čo je v prepočte vyše 37,6 mil. eur.

Úrady samozrejme požiadali vodičov o trpezlivosť sľubujúc, že po roku 2019 bude premávka na tejto križovatke plynulejšia ako doposiaľ.

Zdroj: tvnoviny.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAston Martin DB5, krycí názov LEGO!
Nasledujúci článokFabia HTP a jej 60 rôznych významov