Ak ste tento rok neboli na žiadnej dovolenke pri mori a prvý september ste trávili na západnom Slovensku, tak ste o vodu určite nemali núdzu. Silné návalové dažde spôsobili kolaps v Bratislave a skomplikovali životy mnohých ľudí.

Údaje Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) hovoria, že počas 24 hodín napršalo na rôznych miestach od 30 mm až po 80 mm vody. Výsledok bol preto zrejmý: kolaps v Bratislave. Niektoré úseky boli úplne neprejazdné a hromadná doprava bola obmedzená a odkláňaná.

Po meste sa presúvali desiatky hasičov, ktorí pomáhali odčerpávať vodu kde sa len dalo. Medzi jednoznačného favorita a pravidelne neprejazdnú cestu v období dažďa patrí Račianska ulica. Policajti odkláňali dopravu a otáčali prichádzajúce vozidlá ešte pred križovatkou zo ŽST Vinohrady.

Neprejazdnými sa stali už klasicky podjazdy na Bajkalskej či na Vajnorskej. Našťastie sa aspoň Vajnorská cesta v podvečerných hodinách podarila sprístupniť, a tak aspoň jedna obchádzková trasa do mesta fungovala.

Silná búrka tiež znemožnila Nemocnici Ružinov prevádzku centrálneho príjmu. „Zdravotnú starostlivosť, samozrejme, poskytujeme, ale pacientov, ktorí vyžadujú akútnu hospitalizáciu, odkláňame do nemocnice na Kramároch alebo do Petržalky,“ povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská.

Zatopené boli aj podchody pre peších, konkrétne napríklad na Trnavskom mýte, kde voda tiekla po stenách, zatekala izolácia a ľudia sa v ňom museli brodiť. Viaceré linky bratislavskej mestskej hromadnej dopravy boli pre búrky odklonené alebo nepremávali.

Zaplavené však boli aj ulice a podzemné parkoviská v obchodných centrách. Železničný podjazd na Gagarinovej je tiež veľkým kanditátom na každo-dažďové záplavy. Aktívna práca záchranných zložiek na cestách – policajtov a hasičov, určite vodičom pomohla a za to im patrí vďaka.

Zdroj foto: bratislavskenoviny.sk | Facebook | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok10 vynálezov, ktoré navždy zmenili automobilový svet
Nasledujúci článokPrečo sa nevyrábajú autá s vyklápacími svetlami? Toto sú tie najikonickejšie