Polícia zistila, že elektrické vozidlá nie sú práve najvhodnejšou alternatívou pre sledovanie zločincov, pretože bez dobíjania nemôžu ísť dostatočne rýchlo. A ani ďaleko. A to zistili teraz, keď už minuli 1,5 milióna libier.

Britská polícia minula 1,5 milióna libier na elektrické vozidlá, ktoré, ako pripúšťajú, sú pre nich úplne zbytočné. Prenasledovať podozrivých alebo sa rýchlo dostať na miesto činu s týmito ekologickými vozidlami nehrozí. Aké by to asi bolo u nás, keby policajti neprišli k miestu nehody, lebo majú vybité auto?

Obyvatelia Britských ostrovov nakúpili doteraz 448 vozidiel šetrných k životnému prostrediu. Ako sa ale ukazuje podľa štatistík, väčšina z týchto zelených áut sa využíva hlavne na prácu, medzi ne sa zaradili aj dodávky. Istý podiel na predajoch majú aj policajti, ktorí oficiálne pripúšťajú, že elektrické vozidlá nemôžu a nespĺňajú požiadavky na ich rýchlu reakciu alebo stíhanie zločincov.

Nabíjajú sa príliš dlho na to, aby boli pripravené reagovať pri tiesňových volaniach. Veľa krát sa tiež stalo, že sa náhle pred koncom zmeny úplne vybili. Tori David, bývalý špeciálny dôstojník, povedal: „Policajným veliteľom by sa zišla štipka zdravého rozumu. Často som sa nachádzal v situáciách, keď som musel po tiesňovom volaní nastúpiť do auta a letieť. Nikdy nemôžete predpovedať, čo bude ďalej, a preto musíte používať elektrické vozidlá vopred premysleným spôsobom.“

Scotland Yard má 134 ekologických vozidiel a do roku 2050 chce „zafarbiť“ celú svoju flotilu na zeleno, aby čo najmenej vozidiel s benzínovým alebo dieselovým motorom vstupovalo do nízko-emisných zón. Za „neoprávnený vstup“ chcú vyberať aj poplatok vo výške 12,5 GBP (skoro 15 €).

Metropolitná polícia nakúpila vozidlá značiek BMW, Mitsubishi a Toyota, no teraz sa vracajú späť k starým dobrým zvykom. Chystajú sa totižto opäť nakúpiť autá poháňané dieselovými motormi, ktoré by mohli vystačiť policajtom na takzvané naháňačky. Ono to asi vyzerá celkom vtipne, ak nejakého výtržníka naháňa pár policajtov v mini BMW-čku. Elektrikou dopované autá predsa len ešte nie sú v takej kondícii, aby mohli plniť úlohy orgánov ochraňujúcich práva.

Na záver si pozrite celkom vtipné video, ako vyzerá toto pidi elektrické auto v akcii v premávke:

https://www.youtube.com/watch?v=n_pA3txfYEM

 

Test Hyundai Kona Hybrid, jazdí za menej ako päť litrov

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmetro.com
Predchádzajúci článokTest SEAT Arona CNG Hybrid: Auto, ktoré nie je pre každého
Nasledujúci článokTEST: Honda HR-V jazdí výborne, mohla by však byť komfortnejšia