Domov Doprava V Rači čoskoro pribudne nové záchytné parkovisko P+R

V Rači čoskoro pribudne nové záchytné parkovisko P+R

V rámci rozvoja a budovania novej parkovacej politiky v Bratislave sa má začať aj s výstavbou záchytných parkovísk. Nové parkovisko P+R v Rači vyrastie čoskoro.

V súvislosti s pripravovaným zavedením novej parkovacej politiky v hlavnom meste plánuje magistrát zriadiť aj niekoľko záchytných parkovísk najmä okrajoch mesta. Princíp fungovania je veľmi jednoduchý. Prídete autom na okraj mesta auto tam odstavíte a pohodlne prestúpite na MHD. Týmto spôsobom tak má byť odľahčená doprava najmä v centre mesta. Jedným z nových záchytných parkovísk bude aj P+R v Rači. Parkovisko sa bude nachádzať Púchovskej ulici oproti obratisku električiek na Komisárkach.

Oplotené parkovisko bude disponovať vyše stovkou parkovacích miest a sa bude nachádzať na pravej strane Púchovskej ulice (v smere von z mesta). V súčasnosti sa tam nachádza nevyužitá plocha, ktorá je medzi čerpacou stanicou a zvyšnými existujúci objektami. Vjazd na parkovisko bude zabezpečený novovybudovaným prístupom od čerpacej stanice.

Na pešo sa k parkovisku budete môcť dostať existujúcim chodníkom na Púchovskej ulici, ktorý má byť predĺžený k parkovisku na jeho severovýchodnej časti. Od tohto chodníka je zabezpečený úrovňový priechod pre chodcov k električkovej zastávke Komisárky. V budúcnosti má byť vybudovaný chodník aj na severozápadnej strane parkoviska. Magistrát požaduje pri projektovaní parkoviska minimálnu potrebu stavebných úprav.

zdroj: Magistrát hl. mesta

V súvislosti s výstavbou záchytného parkoviska P+R v Rači, potrebné zabezpečiť aj bezpečnosť. „Priechod pre chodcov bude výrazne označený alebo osadený svetelnou signalizáciou. Bude znížená maximálna povolená rýchlosť pre autá – teda 50-ka bude začínať výrazne skôr pred vstupom do Rače než je tomu dnes,“ je napísané na webovej stránke mestskej časti Rača. Parkovisko budú môcť vo večerných hodinách využívať aj obyvatelia Komisárok.

V týchto dňoch magistrát obstaráva zhotoviteľa projektovej dokumentácie pre toto parkovisko. Cena zákazky sa zatiaľ odhaduje na sume  10-tisíc € a dokumentáciu požaduje dodať do 10 týždňov od účinnosti zmluvy.

Žltou farbou sú vyznačené spevnené plochy vjazdov a chodníkov. Červenou farbou je vyznačené navrhované oplotenie a oranžovou plocha navrhovaného parkoviska.

zdroj: Magistrát hl. mesta

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.3 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJimhd.sk
Predchádzajúci článokNový spôsob podnikania? Môžete byť „policajtom“ a merať prekročenie rýchlosti
Nasledujúci článokTEST Subaru Outback 2021, poctivý Japonec dorazil na Slovensko. Aký je?