Domov Doprava Lužný most bol konečne otvorený. Ďalšia etapa D4R7 je v prevádzke

Lužný most bol konečne otvorený. Ďalšia etapa D4R7 je v prevádzke

zdroj: minister dopravy Andrej Doležal

Sen sa postupne ale isto stáva realitou a obchvat Bratislavy naberá na sile. V nedeľu 26.9.2021 bol slávnostne otvorený nový úsek s novým mostom.

Ide v poradí o šiesty most cez našu hraničnú rieku Dunaj. V posledný septembrový víkend sa tento úsek dočkal svojej prezentácie a bol otvorený pre vodičov a je v plnej sile pripravený na používanie.

Nový úsek s celkovou dĺžkou 4,3 kilometra má spájať diaľnice D4 na križovatkách Bratislava, Petržalka – Bratislava, Juh – tiež dobre známa ako Ketelec. Pokiaľ tento most budete chcieť využívať, nezabudnite, že sa jedná o spoplatnený úsek, takže diaľničná známka je nutnosťou. Most má celkovú dĺžku 35 metrov. Na jeho postavenie bolo využitých viac ako 4-tisíc ton predpätnej ocele, 40-tisíc ton výstuže a 110-tisíc metrov kubických betónu.

D4R7 Construction pôvodne plánovala otvoriť všetky úseky D4 a R7 v poslednú septembrovú nedeľu, 26.9.. Pre náročnosť zorganizovania dopravy v hlavnom meste SR sa jednotlivé úseky budú otvárať postupne. Nový úsek na D4 s Lužným mostom je napojený na už exitujúcu časť D4 – na juhovýchodnom obchvate hlavného mesta, smerom na križovatku Bratislava, Východ v okolí Ivanky pri Dunaji.

Počas prvého októbrového týždňa by mali byť postupne otvorené úseky Jarovce – Bratislava, Petržalka. V celkovej dĺžke 2,2 kilometra a R7 Bratislava, Nivy – Bratislava, Juh, s celkovou dĺžkou 6,3 kilometra. Úsek Čierna voda – Bratislava, Východ sa očakáva na konci októbra. D4R7 po dokončení a úplnom otvorení má mať 59 kilometrov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZabudnite na Feliciu, teraz prišiel na rad tuning Dacie Duster !
Nasledujúci článokBratislava od Októbra prechádza na nový systém parkovania. Žiadne SMS lístky a papuče