Domov Doprava Viete ako sa zachovať, keď na ceste stretnete vojenský konvoj? Inštrukcie pre...

Viete ako sa zachovať, keď na ceste stretnete vojenský konvoj? Inštrukcie pre vodičov

Brno,Czech Republic - March 30, 2015:Dragoon Ride - US army convoy drives through Czech Republic. The U.S. military convoy, returning from the Baltic countries to a German base, entered the territory of the Czech Republic

Viete ako sa zachovať, keď na ceste stretnete vojenský konvoj? Viete aké obmedzenia môže takýto presun vojenskej techniky priniesť aj do vášho bežného života ? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Každý z nás sa na ceste občas stretne s nejakou tou prekážkou. Vojenská technika však nemusí byť úplným štandardom. Ak sa vám takáto technika postaví do cesty počas svojho presunu našou krajinou, treba zachovať pokoj a pripraviť sa aj na isté obmedzenia. Teraz si povieme niečo viac o zásadách pri stretnutí sa práve s vojenským sprievodom.

Ozbrojené sily upozorňujú

Ozbrojené sily Slovenskej republiky vydali upozornenie pre všetkých vodičov, že vozidlá armády môžu pri svojich presunoch zasahovať aj do viacerých jazdných pruhov. Už čoskoro, v nadchádzajúcich dňoch sa cez naše územie bude presúvať vojenský konvoj. Dátumy presunu stanovili v období medzi 14. a 20. februárom 2022. Konkrétne ide o Bratislavský, Trnavský, Nitriansky a Banskobystrický kraj. Na všetko by mali dohliadať aj policajné zložky, aby zabezpečili čo najplynulejší presun po našom území. Polícia informuje, že treba počítať s istými obmedzeniami v doprave.

Zdroj: Ozbrojené sily SR

„Je nevyhnutné kolónu nepredchádzať (iba v prehľadných úsekoch), nezaraďovať sa do kolóny v žiadnom prípade (aj pri väčších rozstupoch vojenských vozidiel) a pri strete v protismere znížiť rýchlosť a jazdiť pri pravom okraji.“ Polícia upozorňuje aj na špecifické obmedzenia spojené s presunom techniky armády.

„Vojenské vozidlá môžu rozmermi zasahovať do vedľajších jazdných pruhov aj mimo cesty, mať obmedzené manévrovacie schopnosti, dlhšiu brzdnú dráhu či obmedzený výhľad z kabíny vodiča.“

Polícia vyzýva k ohľaduplnosti

Polícia SR rovnako vyzýva vodičov aby sa na cestách dodržiavala disciplína a panovala ohľaduplnosť. Dôležité je pozorne sledovať situáciu na cestách a prispôsobiť sa podmienkam. Polícia tiež informovala o presunoch a ich časovaní. Časy presunu naplánovali na tie menej frekventované hodiny počas dňa, aby tak eliminovali hustú premávku a minimalizovali vzniknuté komplikácie.

Ak teda na cestách narazíte na konvoj vojenskej techniky, obrňte sa trpezlivosťou a ohľaduplnosťou. Budete ju určite potrebovať.

Zdroj: Ozbrojené sily SR

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMO SR
Predchádzajúci článokAko to, že je nová Fabia cenovo výhodnejšia než tá staršia? Pozreli sme sa na to detailne
Nasledujúci článokMinisterstvo vnútra chce pre políciu nakúpiť až 705 ekologických vozidiel