Domov Doprava Vodiči pozor! Od prvého marca neparkujte na chodníkoch! Prichádza nový zákon

Vodiči pozor! Od prvého marca neparkujte na chodníkoch! Prichádza nový zákon

Niekedy sa veci možu stať omylom. Takýmto omylom môžeme nazvať aj parkovanie na chodníkoch, ktorého zákon začne platiť od 1.marca.

Začiatkom marca začne na Slovensku platiť zákaz parkovania na chodníkoch. Poslanci k tomuto zákonu prišli doslova omylom. Samosprávy samozrejme na toto neboli pripravené a tak v niektorých sa musí pristúpiť k radikálnym riešeniam. Medzičasom sa však v parlamente udialo to, že sa rokuje o odklade daného zákazu. Kým však vstúpi do účinnosti, poslanci ho už nestihnú presadiť.

Za zákaz parkovania na chodníkoch hlasoval takmer celý parlament. Niektorí z nich si však neuvedomujú vážnosť situácie, že vo veľkých krajských mestách je problém s parkovaním enormný a takéto parkovanie je doslova už posledným možným riešením. Čiastočne k tomu má pomôcť parkovacia politika v niektorých mestách, no ľudí každým rokom pribúda a priamo úmerne tomu nasvedčujú aj vozidlá na našich cestách. Za akých okolností k tomuto zákonu došlo sa vyjadril Ondrej Dostál z SaS.

„Myslím si, že nikto nevedel, čo to vlastne prijímame,“ povedal Dostál.

„Ako vlastne môžeme prijať zákon a nevedieť, čo vôbec prijímate? To by som sa chcel ja opýtať kolegov, lebo ja som veľmi dobre vedel, čo prijímam,“ povedal poslanec zo Sme rodina, Martin Borguľa.

„Určite som vedel, čo predkladáme, aj štyria kolegovia, čo zákon predkladali, to vedeli,“ dodal Radovan Sloboda z SaS.

Zhoda ohľadom zakázania parkovania na chodníkoch panuje na všetkých brehoch parlamentu, otázkou však znie, že kedy. Do druhého čítania totiž vošiel návrh s dvojročným odkladom. Snaha o zrušenie, respektíve odklad tohto zákona sa však do 1.marca určite nestíha. Od tohto dátumu tak vstúpi do platnosti daný zákon. Ako to teda bude? Parkovať, či neparkovať? „To, čo hovorí zákon, neparkovať na chodníkoch od 1.marca,“ nechal sa počuť poslanec Miloš Svrček zo Sme rodina.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJrtvs.sk
Predchádzajúci článokNový Ford Ranger Raptor s benzínovou V6. Našťastie aj u nás
Nasledujúci článokCUPRA svojou víziou prepisuje fungovanie automobilového sveta