Domov Doprava Vodiči dnes sa pripravte na obmedzenia kvôli Bratislava Marathon 2022. Tu je...

Vodiči dnes sa pripravte na obmedzenia kvôli Bratislava Marathon 2022. Tu je ich prehľad

Zdroj: Slovakia Travel

V nedeľu 3.4.2022 sa v hlavnom meste uskutoční ČSOB Bratislava Marathon 2022. Ide o jedno z najväčších bežeckých podujatí na Slovensku. A keďže súčasťou tohto športového podujatia je aj maratón, neobíde sa Bratislava bez dopravných obmedzení.

Maratón, ako kráľovská bežecká disciplína, si vďaka vysokému počtu uchádzačov na ČSOB Bratislava Marathon 2022 vyžiada aj isté obmedzenia. Vzhľadom na fakt, že sa toto podujatie koná aj v centre mesta, ponesie to so sebou obmedzenia pre verejnú ale aj individuálnu dopravu aby bola zabezpečená čo najvyššia bezpečnosť všetkých uchádzačov.

Konkrétne sa obmedzeniam nevyhnú mestské časti Staré mesto, Ružinov a Petržalka. Obmedzenia majú aj svoje časové ohraničenie od 08:30 do 14:00. Na úsekoch v mestských častiach nájdete dočasné obmedzenia a ich rozmiestnenie a celková doba ich trvania sa prispôsobí priebehu bežeckých pretekov. Polícia SR prisľúbila plnú súčinnosť s organizátormi podujatia a na všetkých dotknutých uzloch a križovatkách dôjde k riadeniu premávky príslušníkmi Polície SR.

Trasa sa dotkne troch mestských častí

Konkrétna trasu naplánovali nasledovne: ŠTART (PRIBINOVA ULICA, EUROVEA): Pribinova ulica – Landererova ulica – Dostojevského rad – Karadžičova ulica – Záhradnícka ulica (obojsmerne). Nasleduje Ružinovská ulica (jazdný smer pri zimnom štadióne a nemocnici) – otočka pred križovatkou Ružinovská/Tomášiková ulica – Ružinovská ulica. Následne aj Záhradnícka ulica – Odborárske námestie – Americké námestie – Špitálska ulica – Námestie SNP – Uršulínska ulica – Františkánska ulica – Františkánske námestie. Potom Biela ulica – Michalská ulica – Ventúrska ulica – Panská ulica – Laurinská ulica – Štúrova ulica – Jesenského ulica – Mostová ulica – Námestie Ľ. Štúra – Rázusovo nábrežie – Nábrežie arm. gen. Ludvika Svobodu (jeden jazdný pruh smerom na Most Lafranconi) – prebeh cez rampy PKO – promenáda/Dvořákovo nábrežie – otočka pod Mostom Lafranconi – promenáda/Dvořákovo nábrežie – Námestie Ľ. Štúra. Plynule sa prejde cez Vajanského nábrežie – lávka Starého mosta – Viedenská cesta – Krasovského – chodník/Sad Janka Krála – Viedenská cesta – Klokočova – lávka Starého mosta – Pribinova – CIEĽ (PRIBINOVA ULICA, EUROVEA).

Ak vás zaujímajú dopravné obmedzenia verejnej dopravy, všetky potrebné informácie nájdete na internetovej stránke Dopravného podniku Bratislava. Nám už nezostáva nič iné, iba popriať bežcom veľa šťastia a tým, ktorých sa obmedzenia dotknú pevné nervy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJBratislavamarathon.sk
Predchádzajúci článokHonda e:Ny1 – nové elektrické SUV príde už v roku 2023
Nasledujúci článokRETRO: za volantom prototypu Mitsubishi HSR IV z roku 1993