Domov Doprava Predbiehanie karavanu s Ferrari skončilo tragicky, dvaja ľudia uhoreli (VIDEO)

Predbiehanie karavanu s Ferrari skončilo tragicky, dvaja ľudia uhoreli (VIDEO)

Predbiehanie kolóny automobilov na úzkej ceste skončilo tragédiou. Po zrážke troch vozidiel zostala posádka jedného z nich zakliesnená vo vozidle a uhorela. 

Taliansky portál L’Unione Sarda informuje o nehode, ktorá sa stala 2. októbra v ranných hodinách. Na talianskom ostrove Sardínia došlo k zrážke troch vozidiel. Nehodu zachytilo na video jedno z áut idúce vzadu. Pri pohľade na nehodu sa nejednému motoristovi vybaví tragická nehoda zo Slovenska z roku 2018, keď sa traja vodiči z Poľska na Orave takisto rýchlo premiestňovali na športových vozidlách, pričom pri jednom z predbiehacích manévrov jeden z nich čelne vrazil do protiidúceho vozidla, v ktorom zomrel 57-ročný muž z okresu Dolný Kubín.

Nebezpečné predbiehanie

Aj v prípade nehody na Sardínii vidíme kolónu superšportových áut, ktorá sa na dvojprúdovej ceste snaží predbiehacími manévrami čo najskôr dostať vpred. Napriek značnej premávke prichádzajúcej z protismeru a plnej čiare vodiči športových vozidiel značiek Ferrari a Lamborghini predbiehajú najprv vozidlo s palubnou kamerou, vodič ktorého predvídavo zvyšuje bezpečnú vzdialenosť od vpredu idúceho karavanu. Napokon piate vozidlo z kolóny superáut sa rozhodne predbehnúť ďalšie superautá i karavan, pričom prichádza k zrážke s Lamborghini a následne aj karavanom, ktorý sa prevrátil. Posádka v červenom kabriolete Ferrari Portofino zostala podľa talianskych médií zaseknutá vo vozidle, ktoré začalo horieť a prišla o život. Obete identifikovali ako švajčiarskych turistov, 67-ročného Markusa Krautliho a jeho manželku, 63-ročnú Melissu Krautli.

Pasažieri z karavanu aj z Lamborghini vyviazli z nehody bez zranení. Polícia začala vyšetrovanie nehody, k dispozícii má aj zverejnený videozáznam. Vodiča v Lamborghini zatiaľ neobvinila. Kolóna automobilov bola údajne tvorená účastníkmi podujatia Sardinia Supercar Experience.

V karavane cestoval 62-ročný Lorenzo Mascarin s manželkou Marinou. „Už sme skoro dorazili do San Giovanni Suergiu, keď sme počuli hroznú haváriu a ja som v okamihu stratil kontrolu nad karavanom. Vozidlo sa prevrátilo, ocitli sme sa dole hlavou. Na chvíľu sme neveriacky mlčali. Potom som sa stretol s manželkinými očami, spýtal som sa jej, či je v poriadku. Prikývla a potom mi povedala: „Myslím, že áno“. Keď sa nám podarilo dostať von, videli sme peklo. Ferrari horelo, bolo počuť krik a plač tých, ktorí sa bezradne pozerali na pár uväznený v aute. Nikto im už nedokázal pomôcť,” opísal pre L’Unione Sarda strašidelnú nehodu Lorenzo.

Carambola mortale tra Ferrari, Lamborghini e camper in Sardegna, le immagini del tragico incidente

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJL'Unione Sarda
Predchádzajúci článokSuzuki odhaľuje nový Swift
Nasledujúci článokUž tento víkend sa na Slovakiaringu opäť jazdí relykros