Domov Elektromobilita Má menšiu batériu ako niektoré pluginy, elektro z exotiky stojí…

Má menšiu batériu ako niektoré pluginy, elektro z exotiky stojí…

Foto: Tata Motors

Indický výrobca Tata Motors predstavuje svoj prvý elektromobil, s ktorým chce uspieť aj na zahraničných trhoch. Dacia Spring si môže vydýchnuť, do Európy sa zatiaľ nechystá. 

Tata predstavuje svoju najnovšiu platformu pre vozidlá s nulovými emisiami. Nazýva sa acti.ev a môže obsahovať jeden alebo dva motory. Na tejto podvozkovej platforme tak môžu vznikať automobily s pohonom predných, zadných i všetkých kolies. Prvé auto postavené na tejto platforme sa volá Punch.ev. Predáva sa aktuálne v Indii a v severnej Afrike. Príchod do Európy je pravdepodobne vylúčený.

Foto: Tata Motors

Tata Punch.ev je malý crossover ponúkaný v dvoch verziách, s palubnou nabíjačkou s výkonom 3,2 alebo 7,2 kW a možnosťou rýchleho nabíjania s výkonom až 150 kW. Štandardný model je vybavený elektromotorom s výkonom 60 kW (82 koní), krútiacim momentom 114 Nm a batériou s kapacitou 25 kWh. Verzia Long Range má elektromotor s výkonom 90 kW (122 k), krútiacim momentom 190 Nm a väčšiu, 35 kWh batériu. To malému autíčku stačí na to, aby zrýchlilo z 0 na 100 km/h za 9,5 sekundy. Dojazd má podľa indického testovacieho cyklu hodnotu až 421 km.

Vo výbave sa nachádza napríklad strešné okno, audiosystém, full LED svetlomety, indukčná nabíjačka mobilného telefónu, elektronická parkovacia brzda, ventilovanie predných sedadiel, 18-palcový dotykový displej multimediálneho systému od spoločnosti Harmann, hlasové ovládanie Alexa, 360-stupňový kamerový systém, sledovanie mŕtveho uhla, digitálny prístrojový panel, predný batožinový priestor alebo šestica airbagov. Pokročilá konektivita umožňuje spojenie so smart hodinkami, takže Punch.ev je možné otvárať aj zatvárať prostredníctvom nich. Všetky dvere sa otvárajú do kolmého uhla. Batožinový priestor má základný objem 366 litrov. Automobil sa v Indii predáva za sumu v prepočte od 12.000 €.

All you need to know about Punch.ev

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 19

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokModernizované Škody Scala a Kamiq sa už vyrábajú
Nasledujúci článokJeremy Clarkson prezradil, prečo končí The Grand Tour