Elektrifikácia vozidiel je čoraz populárnejšia a nevyhne sa tomu ani aristokratická automobilka Bentley. Tá na trh s prvým elektroautom príde v podobe SUV.

Bentley svoju elektrifikáciu modelov začalo už v roku 2019 kedy svetu predstavila Bentaygu Hybrid. Nikto by však nepovedal, že štyri roky od uvedenia bude Bentley chcieť elektrifikovať svoju kompletnú ponuku a čochvíľa by malo byť prestavené aj prvé čisto elektrické Bentley.

Prvým čistým elektromobilom od Bentley však nebude sedan so zvýšeným posedom, ako sa hovorilo v kuloároch ale klasické SUV. Ako to už býva, dôvod je zrejmý – aktuálny trend je nastavený jasne a práve po tomto segmente „baží“ najviac ľudí. Do budúcna však Bentley očakáva viacero elektromobilov. Bentley chce do roku 2030 elektrifikovať svoju kompletnú ponuku modelov.

Prvý čistý elektromobil od aristokratickej automobilky by mal byť postavený na základoch platformy Artemis. Tá je pridružená k materskej značke Audi. Na elektrifikáciu sa určite tešíme, takisto sa tešíme na užšiu spoluprácu s Audi,“ uviedol pre CAR Magazine Adrian Hallmark, CEO automobilky Bentley. Jedným dychom dodal, že takisto bude pokračovať aj úzka spolupráca so Stuttgartskou automobilkou Porsche. Hallmark toto prepojenie vníma skôr ako príležitosť, nie ako risk. „Potrebujeme nájsť ten najideálnejší spôsob ako urýchliť elektrifikáciu vozidiel a ma know-how ako viesť technologickú zmenu.“

Kedy teda uvidíme prvé elektrické SUV od Bentley? Ako najpravdepodobnejší sa zdá byť rok 2025. „Rok 2025 bude pre nás najlepším načasovaním,“ uvideol Adrian Hallmark. Podľa všetkého inžinieri z Crewe dúfajú, že do tohto roku sa im podarí spraviť ďalšie prelomy v oblasti technológií batérií, ktoré sú zatiaľ veľmi ťažké.

„Vieme o hmotnosti ako batérií, tak našich vozidiel. Vidíme však, akým tempom ide vývoj energetickej hustoty batérií a sme zaviazaní k tomu, aby sme znížili hmotnosť a naopak čo najlepšie využili aerodynamiku. Elektrické, či hybridné vozidlá sú pre Bentley tým prvým. Tichý a dokonalo vyladený výkon s vysokým krútiacim momentom,“ dodal Hallmark.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarmagazine.co.uk
Predchádzajúci článokPovinný obmedzovač rýchlosti v autách, nové nariadenie od EÚ! Platiť začne už o rok!
Nasledujúci článokToto sú tie najporuchovejšie autá podľa nemeckého ADAC-u