Domov Elektromobilita Hyundai Grandeur, takto to dopadne keď sa spojí minulosť s budúcnosťou.

Hyundai Grandeur, takto to dopadne keď sa spojí minulosť s budúcnosťou.

Vo svete sa čoraz viac rozmáha spojenie starých áut a moderných technológii. V Hyundai Heritage Series predstavujú svoj už druhý model, Hyundai Grandeur s ktorým sa vrátite do roku 1986.

V apríli nám Hyundai Heritage Series priniesol ich prvý model s názvom Pony. O jeho dizajn sa postaral dizajnér Giogetto Giagiurio, ktorý má vo svojom portfóliu aj také skvosty akými sú Lancia Delta alebo Lotus Esprit. Model Pony spája staromódny dizajn s najmodernejšími technológiami z modelu Ionic 5. Tentokrát svetu ukázali nádherný model Hyundai Grandeur.

Hyundai Heritage Grandeur
35. narodeniny. 

Tento najnovší kúsok prichádza z dielne, ako darček, na oslavu 35. výročia prvého sedanu uvedeného na juhokórejský trh. Po ôsmich mesiacoch tvrdej driny sa vývojárom podarilo skĺbiť retro s futuristickým vzhľadom. To sa týka ako zovňajšku tak aj interiéru. Celý projekt vznikal pod záštitou tímu špecializovaného na interiéry spoločnosti Hyundai Motor, keďže najviac zmien sa odohralo v interiéri.

Retro exteriér. 

Najnovší model Grandeur si zachoval hranaté tvary ale kombinuje ich s viacerými modernými prvkami. Do moderného šatu boli prestrojené napríklad maska chladiča, disky kolies a vonkajšie spätné zrkadlá. Ďalšou veľmi dôležitou zmenou, ktorá ľudskému oku rozhodne neunikne sú predné a zadné svetlá. Tie sú tvorené pixelovými LED diódami, po vzore z modelu Ionic 5.

Hyundai Heritage Grandeur
Srdce vo vnútri.

V interiéri sa dopĺňa retro dizajn s tým futuristickým. K staromódnym patrí napríklad jedno-ramenný volant a hlavica radiacej páky. Futuristickú stranu zase zastáva ultra široký displej a vertikálny dotykový displej. Veľmi neobvyklou funkciou tohto displeja je funkcia klavíra. Do 80-tych rokov vás taktiež prenesie bordové zamatové čalúnenie. V roku 1986, keď bol prvý Grandeur uvedený na trh, bol velvet považovaný za špičku. O vnútorné osvetlenie sa starajú zrkadlá, ktoré vyžarujú svetlo bronzovej farby. Tie môžeme bežne vídať v historických zariadeniach.

Hyundai Heritage Grandeur
Rozhodne nie je posledný.

Divízia Hyundai Heritage Series s týmto modelom rozhodne nekončí. Ako ďalší by mal prísť rad na model Galloper, ktorý je dvojičkou s Mitsubishi Pajero. Myslíte si, že budú mať tieto elektromobily, ktoré vás vezmú späť do minulosti úspech?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJinsideevs.fr
Predchádzajúci článokTEST Honda NC 750X – všestranný motocykel aj pre neskúsených jazdcov
Nasledujúci článokToto musíte vidieť na vlastné oči! Porsche 911 v tvare obrovskej labute