Domov Elektromobilita Automobilka pred premiérou, ukázala ako bude vyzerať nový Lexus RZ 450e

Automobilka pred premiérou, ukázala ako bude vyzerať nový Lexus RZ 450e

Elektromobilita je v kurze Japonci nezaháľajú. Lexus chce do roku 2030 mať plne elektrické portfólio a prvý elektromobil by sme mali spoznať v priebehu niekoľkých týždňov.

Celý minulý rok sa niesol v dohadoch, že ako sa bude Toyota / Lexus uberať. Samotný šéf Toyoty, Aiko Toyoda nemá príliš elektromobilitu v láske, čo aj verejne hlása. Hneď niekoľko krát rozmútil vody automobilov svojimi prejavmi, kde hrdo hlásal osvetu spaľovacích motorov a taktiež varoval pred hospodárskymi následkami, ak sa celý svet preorientuje na elektrické vozidlá.

Jeho postoj voči elektromobilite je teda rázny , no slová stále ostanú iba slovami. Konečné slovo má aj tak zákazník. V minulom roku však znova poodhalil svoju osobnosť, kde poukázal na veľké plány automobilky a taktiež ukázal 16 nových modelov, ktoré sú už v štádiu prípravy.

Pred pár týždňami sme vám predstavili plne elektrickú verziu Lexusu RZ450e. Tá sa nám ukázala bez akýchkoľvek predčasných ohlasov. Taktiež sa o tomto modely nevedelo takmer nič. Nakoľko sa jedná o úplnú novinku Lexusu, málokto si však uvedomuje jeho dôležitosť. Špecifikácia auta je aktuálne veľmi dobre strážená v Japonsku a pred jarnou premiérou nevieme skoro nič. Japonci jednoducho pro svojich modeloch presne vedia, čo robia.

Podľa náčrtov aspoň vieme, že sa bude jednať o kompaktný crossover, ktorý je skrížený s chystanou novinkou Toyota bZ4X a Subaru Solterra. Pôjde o elektromobil strednej triedy stojaci na platforme e-TNGA. Je taktiež viac ako pravdepodobné, že tieto modely budú zdieľať dvojmotorový pohon s maximálnym výkonom 160 kW / 218 koní. Kapacita akumulátora bude 72,8 kWh. Batéria by taktiež mohla mať pevný elektrolyt. Viac informácií ohľadom chystanej novinky sa určite dozvieme na jarnej premiére. I keď ani na premiére nemusí byť všetko odhalené. Nechajme to na osud.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoexpress.co.uk
Predchádzajúci článokIndian Motorcycle predstavuje svoj nový, agresívny model Rogue
Nasledujúci článokTEST Peugeot 308 1,2 PureTech EAT8 – takmer dokonalý, toto nám však prekážalo…