Domov Elektromobilita BMW i3 oficiálne končí. Nastáva koniec jednej éry

BMW i3 oficiálne končí. Nastáva koniec jednej éry

Špekulácie sa objavili už v polovici minulého roku. Tým je však aktuálne koniec. Prelomové BMW i3 oficiálne končí a posledné kusy schádzajú z linky.

Ubehlo tomu neuveriteľných 9 rokov, čo BMW i3 prvý krát zišlo z linky ako hotové elektrické vozidlo. Jednalo sa taktiež o vôbec prvé vozidlo, ktoré začínalo písmenkom „i“ v názve. Za deväť rokov produkcie bolo dohromady vyrobených viac ako 250 000 kusov a ak zoberieme do úvahy o aký počin sa jednalo, BMW i3 sa určite radí medzi priekopníkov vo svojej triede.

BMW i3

Toto elektrické auto sme mali možnosť vyskúšať aj na vlastnej koži pár rokov dozadu. Nami vtedy testované BMW i3S REX bolo solídnym kusom, kde bolo možné na jedno nabitie prejsť až vyše 300 kilometrov. Spolu s i3 sa predstavilo aj športové prevedenie s označením i8. Obhliadnuc do minulosti vtedy BMW naozaj vzbudilo pozornosť. Teraz sa k tomu vrátili pri nových ľadvinkách.

Teraz nájdete elektromobily na každom kroku. Prvé BMW z divízie „i“ mali futuristický vzhľad a ako plynul čas, Nemcom sa príliš nechcelo do vytvárania noviniek a svoje elektrické autá iba modernizovali. Malé mestské auto i3 ale nebude mať priameho nástupcu, no bude zrejme nahradené modelom iX1. To je obdobou crossoveru BMW X1. Nemecká automobilka dúfa v tom, že majitelia i3 budú spokojní s naplnením túžieb a práve BMW iX1 by v tom malo dopomôcť. Koncom roka 2022 bude mať BMW už šesť modelov čisto elektrických. V roku 2023 sa očakáva až 13. Výroba ikonického BMW i3 bude ukončená v júly tohto roku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokVylepšený Hyundai Ioniq 5 je tu! Ponúka väčšiu batériu a okrem toho aj…
Nasledujúci článokModerná testovacia trať či filmové štúdio. Aj takto môže vyzerať novodobá fabrika na výrobu áut