Domov Elektromobilita Mercedes EQE: zmenšené EQS pozná svoju slovenskú cenu

Mercedes EQE: zmenšené EQS pozná svoju slovenskú cenu

Elektrická limuzína Mercedes EQE stojí v základe približne toľko, koľko dáte za naftové E 400d 4MATIC.

Mercedes na Slovensku spustil predaj dvoch verzií elektromobilu EQE – verzie 350+ s výkonom 215 kW (292 koní) a verzie 43 4MATIC s výkonom 350 kW (476 koní).

Základná cena verzie EQE 350+ je 76.002 eur s DPH. Cena EQE 43 4MATIC štartuje od 109.962 eur s DPH.

EQE má gény EQS nielen pokiaľ ide o výkonný a efektívny pohon, ale aj so zreteľom na ďalšie technické inovácie a výnimočné komfortné prvky. K najdôležitejším prvkom mimoriadnej výbavy patrí riadenie zadnej nápravy – to sa dodáva v dvoch verziách s uhlom natočenia kolies do 4,5 stupňa alebo až 10 stupňov – a technológia svetlometov DIGITAL LIGHT. Vďaka štyrom prakticky zostaveným balíkom výbavy (pokročilý balík, pokročilý balík plus, prvotriedny balík, prvotriedny balík plus), ako aj primerane predkonfigurovanej verzii EQE 350+ sa záujemcovia dostanú k svojmu vozidlu ešte rýchlejšie a jednoduchšie.

Všetky dôležité informácie o Mercedese EQE nájdete TU.

Ak sa nechcete spoľahnúť na vkus ľudí z Mercedesu, svoje ideálne EQE si stále môžete vyklikať postupne položku po položke. K dispozícii je 11 rôznych farieb karosérie, z ktorých najviac vyčnieva grafitová sivá za tučný príplatok 3.360 eur. Mercedes EQE stojí štandardne na 19-palcových kolesách. 20-palcové sú za príplatok 1.080 eur a 21-palcové za príplatok 2.160 eur. Ako už bolo napísané, veľkým lákadlom elektromobilu EQE sú predné svetlomety DIGITAL LIGHT s funkciou premietania symbolov. Tie sa v aute objavia za príplatok 2.130 eur. Ťažné zariadenie so stabilizáciou prívesu systémom ESP sa predáva za 1.008 eur. Taktiež za spomínané riadenie zadnej nápravy je potrebné si doplatiť 1.560 eur.

Prví zákazníci môžu siahnuť po edícii Edition 1 obsahujúcej paket AMG Line, 21-palcové AMG disky, panoramatickú posuvnú strechu, head-up displej s rozšírenou realitou, čiernu metalízu, interiér vo vyhotovení Electric Art, ozdobné prvky z dreva s otvorenými pórmi, kožený poťah sedadiel a špeciálne podlahové rohože. Keďže táto edícia je dostupná iba s prvotriednym balíkom výbavy obsahujúcim tie najluxusnejšie prvky, k cene auta si hneď pripočítajte sumu 29.532 eur.

Mercedes EQE má veľa dizajnových aj technologických prvkov spoločných s vlajkovou loďou EQS. Tú sme nedávno testovali. Čo nás na nej uchvátilo? Aké sme našli nedostatky? Koľko reálne prejde na jedno nabitie? Pozerajte tu:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JJiSYj7PxEQ?t=2s]

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokWau…Tieto modely Kia s jednotlivými úpravami sú ešte viac sexi, než doteraz
Nasledujúci článokChevrolet do svojich nových modelov montuje diely z 80.rokov. Toto je dôvod