Domov Elektromobilita Volkswagen má problém! Viac ako 100 000 vozidlám hrozí vznik požiaru. Týka...

Volkswagen má problém! Viac ako 100 000 vozidlám hrozí vznik požiaru. Týka sa to týchto modelov…

Volkswagen Group sťahuje z obehu veľké množstvo automobilov naprieč všetkými dcérskymi automobilkami. Jedná sa o PHEV vozidlá, pri ktorých je riziko požiaru. 

Jeden z najväčších automobilových koncernov samozrejme produkuje obrovské množstvo plug-in hybridných automobilov naprieč všetkými automobilkami. Pre zníženie výrobných nákladov automobilky medzi sebou zdieľajú rôzne komponenty. Obrovskou nevýhodou je, že ak sa vyskytne nejaký problém, s najväčšou pravdepodobnosťou to bude problém všetkých výrobcov patriacich do rovnakého koncernu. Presne takýto problém sa momentálne vyskytol aj v koncerne Volkswagen Group.

Volkswagen Group
Riziko požiaru.

Agentúra Reuters cituje hovorcu koncernu VW Group, ktorý sa nechal počuť, že celosvetové stiahnutie automobilov z obehu je nevyhnutné pre riziko požiaru. Problém vraj pramení v chybnej poistke, v hnacom ústrojenstve, ktorá je vystavovaná príliš vysokému napätiu. Pre vyriešenie tohto prípadu musia technici nainštalovať izolačnú podložku na spínaciu skrinku batérie. Toto pomerne jednoduché riešenie vyrieši problém ktorý môže mať fatálne následky v prípade obrovského množstva vozidiel naprieč všetkými automobilkami koncernu VW Group.

Volkswagen Group
Prvé prípady.

K celosvetovému zvolávaniu automobilov koncernu VW Group predchádzalo minimálne 16 známych prípadov v Nemecku. Podľa federálneho úradu pre motorovú dopravu (KBA) problém spôsobuje nedostatočné upevnenie krytu motora, ktorý následne prichádza do kontaktu s horúcimi časťami a následne vzniká požiar. Zvolávanie sa týka približne 42 300 vozidiel VW Golf, Tiguan, Passat, Arteon a Multivan T7. Čo sa značky Audi týka, tam tento problém postihol modely A3 a Q3. V prípade Audi sa jedná o približne 24 400 vozidiel. Zvyšok problematických vozidiel patrí automobilkám Škoda a Seat. Automobilka našich českých susedov musela z obehu stiahnuť približne 22 000 kusov modelu Octavia PHEV a Superb PHEV. Celkovo sa jedná až o približne 100 000 automobilov.

Volkswagen Group
Plug-in hybridy sú stále dôležité.

Hoci VW Group presadzuje svoje elektromobily, plug-in hybridné modely stále považujú za dôležité. Dokonca natoľko, že nová generácia Audi A4 prinesie pokročilejší systém PHEV s väčšou batériou, čo má priniesť dojazd čisto na elektrický pohon na hranici 100 kilometrov.

Sú pripravení slovenskí hasiči na požiare elektromobilov? Realita je smutná…

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJevglobe.com
Predchádzajúci článokKonečne vieme viac! Toto sú detaily nového modelu Kia Niro.
Nasledujúci článokBŕŕ, to je zima! Rolls-Royce Spectre prechádza testami v poriadnych mrazoch