Domov Elektromobilita Bratislava sa čoskoro bude môcť pýšiť ultromoderným nabíjacím hubom ZSE Drive

Bratislava sa čoskoro bude môcť pýšiť ultromoderným nabíjacím hubom ZSE Drive

Zdroj: ZSE Drive

Bratislava sa už čoskoro bude môcť pýšiť moderným nabíjacím hubom. Uprostred mrakodrapov totiť plánujú postaviť veľký nabíjací hub od ZSE Drive. Elektromobilita v našom hlavnom meste tak dostane obrovský dôvod na radosť.

Bratislava sa neustále posúva vpred v téme elektromobility. Aj napriek pomalšiemu tempu pribúdania nových nabíjacích staníc sa môžeme tešiť na nový nabíjací hub ZSE Drive. Panoráma Bratislavy sa výrazne mení a v centre rastú výškové budovy ako huby po daždi. No a práve v ich srdci nájde nabíjací hub ZSE Drive svoje miesto. Všetci elektromobilisti sa môžu už teraz tešiť na ultrarýchle nabíjanie spolu s obchodnými priestormi a inými službami.

Zdroj: ZSE Drive

Nové a moderné centrum Bratislavy sa neustále rozrastá a už teraz v ňom dominujú projekty ako Skypark, Stanica Nivy, Panorama City či Eurovea City 2. To však spôsobuje aj zhustenie premávky, nakoľko spomínané budovy so sebou priniesli veľké množstvo rezidenčných ale aj kancelárskych priestorov. Západoslovenská energetika sa preto rozhodla, že napredovaniu procesu elektrifikácie pomôže novým nabíjacím hubom. ZSE City Hub vyrastie na Landererovej ulici, čo je v podstate aj logické, keďže ZSE tam má svoje sídlo a aj vlastnú trafostanicu.

Zdroj: ZSE Drive
Výhodná poloha a všetko, na čo sme zvyknutí

Výhodou umiestnenia nabíjacej stanice je okrem jej polohy v centre mesta aj pomerne krátka vzdialenosť na obchvat hlavného mesta. Projekt sa realizuje na základe víťazného návrhu štúdie INDEX z roku 2018, avšak prešiel istými úpravami. Zmenami prešiel najmä tvar celého objektu a pribudla zelená strecha. Celý projekt sa tak môže uchádzať o certifikát udržateľnosti LEED Platinum.

ZSE Drive City hub by mal ponúknuť 6 ultrarýchlych nabíjacích stojanov a ich výkon by mal dosahovať až 350 kW. Nezabúda sa ani na komerčné účely a preto k dispozícii bude obchodný priestor s rozlohou 150 metrov štvorcových, kaviareň a menší showroom. V rámci spomínaného showroomu by mali prebiehať aj virtuálne prehliadky. Ide v podstate o čerpaciu stanicu, na ktorej budete benzín hľadať márne. No určite ponúkne všetko to, na čo sme v prípade štandardných čerpacích staníc zvyknutí. Pôjde o úplne prvú nabíjaciu stanicu svojho druhu na území Slovenska.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJstavby.online
Predchádzajúci článokŠesť automobiliek sa spojilo aby začali vyvíjať ekologickejšie palivo
Nasledujúci článokKontrolujte svoje vozidlo: 4 problémy, ktorým viete predísť