Domov Elektromobilita Ropná spoločnosť postavila najväčšie parkovisko s nabíjačkami

Ropná spoločnosť postavila najväčšie parkovisko s nabíjačkami

Každé parkovacie miesto má vlastnú nabíjačku. Keďže sa nachádza v blízkosti významného dopravného uzla, parkovisko poteší množstvo vodičov elektromobilov.

V Británii vzniklo najväčšie parkovisko s nabíjačkami, na ktorých sa nachádza 150 pomalých a 30 ultrarýchlych nabíjačiek. Toto parkovisko sa nachádza na diaľnici medzi Londýnom a Glasgowom. Za jeho vybudovaním stojí ropná spoločnosť BP. Tá sa v posledných rokoch ako keby pretransformovala a začala stavať nabíjacie stanice v hojnom počte. Snaží sa tak o pripravenie Veľkej Británie na elektrickú budúcnosť. Tieto masívne nabíjacie státia označuje ako „Gigahub“ a aktuálne otvorila ten najväčší z nich. Poskytuje až 180 nabíjacích státí a je súčasťou britskej siete BP Pulse.

Na prvý pohľad ide o klasické parkovisko, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani taký LIDL alebo Kaufland. Na každom parkovacom státí je však prípojka pre nabíjanie elektromobilu alebo plug-in hybridu. Drvivá väčšina z týchto nabíjacích bodov má maximálny výkon iba 7 kW. Iba spomínaných 30 nabíjačiek tvoria „super-chargre“, ktoré majú k dispozícií obojsmerný prúd s maximálnym výkonom 300 kW. Každá z nabíjačiek má vlastné dva porty. Rýchlonabíjačky sú samostatne stojace, no taktiež s možnosťou pre nabíjanie dvoch vozidiel, kde každé dostane šťavu 150 kW.

Kombinácie týchto nabíjačiek s rôznymi výkonnostnými parametrami budú pre britských vodičov využívajúcich elektrické vozidlá určite prínosnými, nakoľko spomínaný Gigahub sa nachádza neďaleko frekventovaných diaľnic M42 a M6 pri Birminghame. Ide o hlavný ťah z Londýna smerom na Liverpool, Manchester a až na severný Glasgow. Druhým významným miestom v Británii, kde bude možné nabíjať elektrické vozidlá, je pri meste Birmingham na Národnom vystavovateľskom centre. Práve na tomto parkovisku sa schádza najviac priaznivcov elektromobilov. Ročne ich tu je až 7 miliónov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbp.com
Predchádzajúci článokKimera Automobili nekončí, predstaví ďalšie dva modely
Nasledujúci článokTEST Range Rover Velar – klame telom a zvádza pohľadom