Domov Elektromobilita BMW M3 príde v podobe, v akej si ju vieme iba ťažko...

BMW M3 príde v podobe, v akej si ju vieme iba ťažko predstaviť

Prišlo to, čoho sa väčšina z nás obávala. Produktový šéf bavorskej automobilky prezradil detaily o ďalších rokoch a možnostiach, ktoré automobilka poskytne nadšencom krútenia volantom.

Pri predstavení absolútnej novinky BMW i5 v Portugalsku magazín Carsales vyspovedal produktového šéfa bavorskej automobilky, Franka Webera, ohľadom budúcich plánov BMW a ikonických modelov. Aktuálna generácia radu 3 je na trhu tri roky a už o dva roky ju čaká úplne nová generácia postavená na novej podvozkovej platforme Neue Klasse. Najostrejšie BMW M3 by sa potom malo predstaviť v roku 2027.

Foto: BMW

Frank Weber povedal, že novo chystaná platforma je navrhnutá pre štyri nezávisle pracujúce elektromotory, ktoré majú dodať maximálny výkon až 1.000 kW/1.360 koní. „K dispozícií budú nastavenia, ktoré budú uprednostňovať výhradne zadnú nápravu a čisto elektrický pohon. Auto bude stavané aj na zábavu,“ povedal Weber. „Máme v pláne prísť s takou platformou, ktorá bude jasne hovoriť, že Neue Klasse je veľmi ambiciózna. Bude sa s ňou môcť robiť oveľa viac, než sme boli doteraz zvyknutí. Príde to na trh s novou M3 a hlavne nie s veľkým meškaním po uvedení Neue Klasse ako produktového radu.“

Foto: BMW

„Stojíme si za tým, že takýto typ vozidla chceme mať čo najskôr uvedený na trhu po zahájení výroby základného modelu. Ľudia, ktorí už mali alebo aktuálne vlastnia jednotlivé modely M, vedia, čo vozidlá dokážu. A toto chceme pretaviť aj do aktuálneho elektrického a batériového sveta. Zákazníci divízie M chcú mať čo najlepší výkon, aký len dokážu získať ihneď po usadnutí za volant. A to sa teda bavíme o výkone 1.000 kW, ktorým disponujú superšporty a nie rodinné sedany. Výkon budete môcť situovať na každé jedno koleso zvlášť. Niekomu možno bude chýbať zvuk motora, no určite budú súhlasiť s tým, ako sa bude vozidlo správať,“ nedokázal zakryť nadšenie Frank Weber.

BMW M3
Foto: BMW

Budúce BMW M3 však nebude iba čisto elektrické. Našťastie. M3 bude stále k dispozícií aj so spaľovacím motorom. V tomto smere bavorská automobilka počíta s vývojom trojlitrového šesťvalca B58. „Je to fascinujúci a veľmi dobrý motor. Urobíme všetko pre to, aby spĺňal najprísnejšie emisné normy Euro 7 a všetky ďalšie náležitosti,“ dodal Weber.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarsales.com
Predchádzajúci článokNový Volkswagen Tiguan je konečne tu
Nasledujúci článokHyundai spustil predaj elektrickej Kony, takéto sú ceny