Domov Lifestyle Audi RS-5 Sonoma Green. Čo si myslíte o tejto farbe?

Audi RS-5 Sonoma Green. Čo si myslíte o tejto farbe?

To, čo väčšinou preslavuje automobilky sú ich príplatkové verzie automobilov. Platí to nanešťastie aj pre Audi, ktoré sa najnovšie chváli svojou vyšperkovanou zákazkovou RS-5 Coupé. Najnovšia generácia RS-5 sa od tej predchádzajúcej veľmi nelíši.  Pod kapotou drieme 2,9- litrový  BiTurbo šesťvalec s výkonom 331 kW / 450 koní a krútiacim momentom 600 Nm. Elektricky obmedzenú maximálku 250 km/h je možné posunúť ešte o 30 km/h vyššie. To však nie je jediný príplatok, ktorý môže potenciálny majiteľ zvoliť.

Hlavnou príplatkovou časťou je lak. K dispozícií máte na výber z osemnásť druhov laku. No farbu s názvom Sonomagrün Metallic nedostanete so žiadnym iným modelom Audi, nakoľko sa jedná o neobvyklú farbu. Samotná automobilka je natoľko hrdá na tento lak, že sa  automobilom pýši vo svojom sídle v Ingolstadte. Lak nie je ani tak drahý, stojí iba 890€, čo je na porovnanie s niektorými perleťovými farbami za 2 400€ vcelku rozdiel. Ak chcete vynikať, táto farba je ten správny krok.

Prečo práve názov Sonoma? Audi rado používa názvy pretekárskych tratí a štvorkilometrová kalifornská Sonoma Raceway nie je výnimkou. Táto „žabiaková“ farba vyzerá naozaj dobre v kombinácii s čiernymi lesklými doplnkami, ktoré stoja ďalších 550€. Päť lúčové 20“ kolesá dostanete za príplatok 2 000€. Športové výfuky takisto nie sú v základnej výbave a zaplatíte za ne ďalších 1 200€. Konečná cena tak tým pádom troška vzrastie, no na to si klientela Audi už tak nejak zvykla.

 

Zdroj: autoevolution.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokUnikát medzi unikátmi – elektromobil BMW i3
Nasledujúci článokZažili sme radosť z jazdy na vlastnej koži !