Nedávno predstavená druhá generácia úspešného crossoveru z dielne Land Rover sa dočkala netradičných virtuálnych úprav od X-Tomiho: Range Rover Evoque pick-up.

Crossovery a SUV posledných pár rokov doslova hýbu svetom. No kým v Európe pomaly, ale isto dominujú, v Spojených štátoch ešte stále kraľujú pick-upy od automobiliek GM a Ford. Čaká aj Európanov takýto trend, alebo pick-upy sú niečo, čo navždy ostane doménou zámoria? Tak či onak, takto by vyzeral Range Rover Evoque pick-up pod taktovkou známeho X-Tomiho.

V Európe nemáme na výber toľko pick-upov ako v Spojených štátoch, no aj na európskom trhu sa nájde zopár zaujímavých kúskov. Napríklad Volkswagen Amarok, či trieda X od Mercedesu-Benz. No veľké mená v biznise SUV, ako napríklad Land Rover alebo BMW, o pick-upe (zatiaľ) ani len neuvažujú. A je otázne, či vôbec niekedy nad pick-upmi uvažovať budú. No známy grafik X-Tomi si povedal, že nebude čakať, a zapojí svoju fantáziu. Vybúril sa na len pred pár dňami predstavenom crossoveri Range Rover Evoque.

Range Rover Evoque je zrejme posledným vozidlom, od ktorého by ste očakávali variant pick-up. Avšak na druhej strane, minulá generácia crossoveru sa predávala aj ako netradičný kabriolet a automobilka túto karosársku verziu nevylúčila ani v prípade druhej generácie…

Vráťme sa ale späť k pick-upu. Keďže Evoque nepatrí medzi veľké SUV, X-Tomi sa rozhodol pre dvojdverovú karosériu a zvyšný priestor vyhradil pre korbu. No napriek tomu sa nám ložná plocha malého Evoque nezdá veľmi praktická. No je pravda, že dizajnu, pri ktorom sa Evoque inšpiroval od väčšieho brata s menom Velar, takáto karosárska verzia svedčí! Jedinou časťou, ktorá je diskutabilná, je zadné okno, no, samozrejme, nič nie je dokonalé.

Nový Range Rover Evoque na prvých fotografiách niekoľko hodín pred premiérou!

Ok, vráťme sa späť do reality. Je pravdou, že Evoque ako pick-up s najväčšou pravdepodobnosťou nevznikne nikdy. O tom, že ide o úspešné auto, svedčí aj 750-tisíc predaných kusov prvej generácie. No aj tak má druhá generácia úspešného crossoveru z Británie čo ponúknuť. Napríklad digitálny prístrojový cluster s veľkou dotykovou obrazovkou na stredovej konzole. Evoque bude tiež po prvýkrát k dispozícii s plug-in hybridným pohonom.

Zdroje: autoevolutionstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokStará Škodovka verzus kilometer fólie. Kto vyhrá zaujímavý duel?
Nasledujúci článokVedeli ste, ako prebieha testovanie motorov v automobilkách?