Domov Lifestyle Nepodceňujte BOZP, o živote človeka často rozhodujú sekundy!

Nepodceňujte BOZP, o živote človeka často rozhodujú sekundy!

O živote človeka často rozhoduje čas. Ak ho správne nevyužijete, môžete to ľutovať celý život. Ak ste sa už ocitli v podobnej situácii, kedy ste museli zachraňovali ľudský život, viete o čom hovoríme. Každá dobrá rada a príprava na takéto veci je preto viac než nutná a v prípade ľudí, ktorí riadia vozidlo, obzvlášť.

Ak vlastníte vodičský preukaz, tak máte kurz prvej pomoci. Je nevyhnutný pre úspešný zásah pred tým, než príde na miesto činu lekár. Každý vodič a aj nevodič by si mal dôležité kurzy prvej pomoci

zopakovať každý rok a s odborníkom minimálne jedenkrát, o to viac, ak sa s nimi nestretáva a neprichádza do kontaktu.

Naučte sa, ako zachrániť ľudský život

Obzvlášť dôležité je zabezpečiť, aby sa takýchto kurzov zúčastňovali vodiči z povolania, zamestnanci firiem, ale aj bežní ľudia vo vlastnom záujme, nakoľko sa takéto typy prípadov stávajú kedykoľvek a kdekoľvek. Na 8-hodinových kurzoch sa naučíte, ako zachraňovať ľudský život, osvojiť si vedomosti a zručnosti základných postupov poskytovania prvej pomoci laikami pri život ohrozujúcich stavoch.

Pomôžu aj školenia BOZP

Rovnaký prípad platí aj pre nutné školenia BOZP. Je to prvoradá úloha firmy, ktorá tým primárne chráni zdravie zamestnancov, majetok a dodržiava aj zákon. Služby BOZP nie sú však len o bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Ide o vytvorenie priaznivých pracovných podmienok. BOZP má skutočný prínos pre firmu. Minimalizuje pracovnú úrazovosť, vytvára pracovné podmienky na prácu a zlepšuje pracovné prostredie, obmedzuje negatívne vplyvy pracovného prostredia a zdokonaľuje systém bezpečnosti vo firme.

Keď ide o život, stojí to za to. A rovnako tak aj v prípade ovládania vozidla, pretože ste pri ňom účastníkom premávky, kde je niekoľko ďalších ľudských životov, ktorým môže hroziť nebezpečenstvo. Nič preto neriskujte a na všetko sa pripravte.

Zdroj: pyroboss.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Hyundai i30 Fastback 1,4 T-GDi s automatom
Nasledujúci článokPorsche prišlo s dvoma systémami, ktoré majú zabrániť krádeži vozidiel