Ak má človek veľa peňazí, môže si dovoliť naozaj čokoľvek. A pre takých ľudí je tu firma Awain, ktorá vyrobila kľúč k vozidlu v cene 500 000 eur. Načo vám bude ale kľúč bez auta?

Spoločnosť Awain sa špecializuje na vytváranie klenotov s drahými diamantmi pre najdrahšie vozidlá sveta. Phantom je jeho posledná tvorba v hodnote pol milióna eur. A len pre špekulácie, tento kľúč stojí viac ako Lamborghini Aventador SVJ, ktorého základná cenovka začína na 517 770 dolárov.

Awain The Making Of

Za 500 tisíc si zákazník zakúpi kľúč, ktorý má 34,5 karátu, pretože je obložený drobnými diamantmi okolo osi. Ten lacnejší „zvyšok“ tvorí 18-karátové zlato, ale aj to sa dá prispôsobiť. Potenciálny kupujúci si môže zvoliť obloženie podľa vlastného vkusu, vrátane prevedenia dreva alebo kože. Spoločnosť vyrobila iba jeden Phantom aby sa uistila, že táto tvorba zostane jedinou svojho druhu.

Ak by ste predsa len zanevreli na drahé prevedenie, Awain pracuje aj na niektorých lacnejších kľúčoch, aj keď cenovo sú stále niekde inde. Serenity je zmes 20-tich karátových diamantov a 175 gramov zlata a jeho cena je „iba“ 80 000 eur. Quantum je už na tom o niečo lepšie, kombinácia 3,6 karátových diamantov a 175 gramov zlata stojí 49 000 eur. A ešte jedna maličkosť. Je vyrobených iba 20 kusov, takže na káve vám zrejme kolega nevyloží taký istý kľúč na stôl.

Awain vytvára vlastné identity kľúčov pre značky ako Bugatti, Bentley, Aston Martin, Maseratti, Lamborghini, McLaren, Maybach, Roll-Royce, Porsche a Mercedes-Benz. Paradoxom je, že väčšinou z týchto luxusných automobilov má bezkľúčový prístup. Takže zahojený majiteľ nemusí kľúč nikdy vytiahnuť ani len z vrecka. A kebyže má už kľúč za pol milióna, bola by škoda ho neukazovať svetu.

Awain - World's Most Expensive Luxury Car Key | April 2, 2019

Tu sa veru strach zo straty kľúčov od auta dostáva na úplne iný level. Len tak pre porovnanie, náhradné kľúče, pokiaľ ich už niekto stratí, nie sú takou veľkou položkou. Najdrahší sa mi javí kľúč od Aston Martin DBS, za ktorý potom automobilke zaplatíte približne 2130 dolárov. Keď sa stratí kľúč od Bentley alebo od Rolls-Roycu, náhradný vám značka vydá a nakonfiguruje za 385 dolárov. Rozdiel však?

Zdroj:                                              motor1.com I secretentourage.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAuto z rodiny Griswoldovcov za chvíľu vystrieda majiteľa
Nasledujúci článokCoupé-SUV Samsung mieri do výroby