Spomínate si na Griswoldovcov? A nekonečnú škálu dovoleniek, na ktoré sa boli ochotní ukecať? Nuž, onedlho bude ich rodinný prepravník na predaj v Aprílovej aukcii. Brali by ste to ako zábavku?

Táto replika rodinného bojovníka je pripravená vyraziť aj za horizont. Ak potrebujete pútať pozornosť a spôsobovať radosť, tak by ste si určite mali zaobstarať legendárne auto Griswoldovcov. Hráškovo zelené autisko a drevom obložené nárazníky, kapota aj dvere.. To je niečo, čo sa nedá odmietnuť.

Na nadchádzajúcej aukcii  v Palm Beach sa bude tento krásavec ponúkať na predaj. Jedná sa o.. ehm.. zaujímavo štylizované auto s ôsmymi svetlometmi a priestorom aj pre babičku na streche. Platforma pochádza z Fordu LTD 1981 a nie z roku 1979, aká sa používala vo filme. Niekoľko podobných výtvorov nájdete na internete len málo.

Aj napriek ohyzdnému vzhľadu má tento hrášok pod kapotou 5,0 litrový motor V8 spojený s kolesami štvorrýchlostnou automatickou prevodovkou. Originál truckster z filmu by sa pravdepodobne predával za väčšiu sumu, ale my si myslíme, že kupca zo štipkou humoru ocení aj túto úžasnú repliku.  Určite by boli aj vaše deti nadšené, keby ste ich vzali do Walley World v takejto paráde.

Film prišiel do kín v roku 1983, čiže už viac ako 35 rokov sa nám pri pojme rodinná dovolenka či Griswoldovci vynárajú úsmevné spomienky. Kam ale siahajú spomienky na toto auto? Pán Griswold a jeho rodina cestujú z Chicaga do Kalifornie na návštevu Disneylandu – Walley World. Na to ale potrebujú spoľahlivé vozidlo.

Auto bolo vlastne Ford LTD Conutry Squire upravené tak, aby sa javilo čo najneatraktívnejšie. Režiséri si ale prácu s úpravami spravili až príliš dobre – po vydaní filmu predaje tohto kombi prudko klesli. A tak boli nakoniec tieto modely známe už len z filmu nahradené obľúbenejšími minivanmi a SUV-čkami.

Kto by to bol povedal, že jeden film spôsobil tak negatívny ošiaľ na trhu? V Amerike je zjavne možné úplne všetko.

 Zdroj:                                                    autoblog.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHyundai vyvíja volant, ktorý bude mať obrazovku namiesto tlačidiel
Nasledujúci článokKľúč od auta za 500 000 eur? Phantom nie je žart, ale realita