Domov Lifestyle Novitec vyostril Model 3: Eleganciu zamenili za športový look

Novitec vyostril Model 3: Eleganciu zamenili za športový look

Zdroj: novitecgroup.com

Elektromobily a tuning? Takéto spojenie je čoraz častejšie. Zelený pohon zažíva boom a úpravcovia si to uvedomujú. Spoločnosť Novitec si preto pripravila balíček pre Teslu Model 3, ktorý jej nevinný vzhľad trochu okorení.

Nemecká firma Novitec patrí medzi tých najšpičkovejších úpravcov. Poznáme ich napríklad vďaka vzácnym balíkom N-Largo pre superšporty od Ferrari a Lamborghini, či od nedávna aj McLaren. Okrem šialených dizajnov ich často sprevádza aj poriadne hlučný výfukový systém. Ich najnovší počin ale do tejto charakteristiky príliš nezapadá. Nie je to žiaden exkluzívny športiak a zvuk nemá už vôbec. Reč je totiž o Tesle Model 3.

Elektromobil, ktorý nie je ani náhodou pomalý a nemotorný, však svoje prednosti navonok príliš neukazuje. V Novitecu sa preto rozhodli, že trojka si zaslúži o niečo výstrednejší vzhľad. Prvým krokom bola netradičná farba. Teslu obalili do matnej červenej fólie, doplnenej čiernymi detailmi. A ako je už u tohoto úpravcu zvykom, nesmie chýbať množstvo karbónu. Na prednej strane dominuje výrazný splitter, dodávajúci nielen opticky nižšie položenie, ale aj lepšiu stabilitu. Aby bol dizajn jednotný, rovnakú kúru dostali aj bočné prahy a tiež zadok auta. Tam pribudol nový difúzor, či imitácia spojlera na kufri. Samozrejme, všetko vyhotovené z uhlíkových vlákien. Zovňajšok uzatvárajú masívne 21-palcové kované disky od značky Vossen, dostupné v neuveriteľných 72 farebných prevedeniach.

Novitec sa postaral aj o drobné vylepšenia interiéru. Tie sú na záberoch len ťažko pozorovateľné, no malo by ísť o karbónový obklad palubnej dosky, a alcantarove čalúnenie. Do výkonu elektromotora sa tunerské firmy zatiaľ príliš nepúšťajú. Sila teda ostáva nezmenená, ale technické úpravy sú napriek tomu prítomné. Ide o športové tlmiče na mieru navrhnuté práve pre Model 3. Nielenže znižujú svetlú výšku vozidla o 30 milimetrov, ale sú prínosné tiež pre dojazd, a to vďaka lepšej aerodynamike. Pre ešte ostrejšie naladenie podvozku vám firme vie namontovať aj techniku od KN. V takom prípade je elektromobil bližšie k zemi o ďalších 10 milimetrov navyše.

Zdroj: Novitec | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBugatti nedokázalo ustrážiť svoj limitovaný model za milióny
Nasledujúci článokFord vyladil Mustang GT350R. Dostane úpravy z prichádzajúceho GT500