Domov Lifestyle Českí policajti dostali do služby luxusné hybridné BMW radu 7!

Českí policajti dostali do služby luxusné hybridné BMW radu 7!

Naši Českí bratia si opäť prevzali zaujímavé kúsky od BMW! Tento krát si dopravná polícia vyslúžila päť luxusných limuzín BMW radu 7. Aby toho nebolo málo, jedná sa o kúsky s predĺženým rázvorom!

Vozidlá prevzal policajný prezident Jan Švejdar v showroome predajcu Stratos Auto. Tá je známa práve štátnymi zákazkami. Päticu vozidiel požičia spoločnosť polícií na rok zadarmo, po pol roku, alebo najazdení 25-tisíc kilometrov ich vymenia za nové. Keďže sa jedná o verzie s plug-in hybridnou sústavou, polícia verí, že budú prínosom pre životné prostredie.

Vozidlá dostali originálny policajný polep, ktorý sa im nesmierne hodí. Zároveň sa nezasahovalo výraznejšie do vozidla, autá tak disponujú výlučne externým strešným majákom. Je to logický krok spoločnosti, obzvlášť pokiaľ ich má v pláne neskôr predať ako zabehnuté, predvádzacie vozidlá s nájazdom 25-tisíc kilometrov.

Jedinečné vozidlá si rozdelia oddelenia naprieč celou Českou republikou. Medzi prvými ktorý ich budú využívať patria policajti s Pražského či Juhomoravského kraja. Stretnúť ich na diaľnici počas cesty z Bratislavy do Brna či Prahy, by teda nemal byť problém. Navyše vozidlá majú plniť skôr preventívnu funkciu.

Pár slov si rozhodne zaslúži aj konkrétna verzia, respektíve základná špecifikácia vozidiel. Jedná sa o BMW 745Le xDrive, ako označenie písmena e napovedá, pod kapotou sa ukrýva plug-in hybridné ústrojenstvo. Ako sme písali už počas príchodu tohto modelu, došlo k zásadnej zmene pohonnej jednotky. Benzínový štvorvalec bol nahradený šesťvalcom s objemom tri litre, ktorý je kombinovaný s elektromotorom. Výkon celej sústavy je 290 kW a čisto na elektriku by malo BMW radu 7 prejsť až 50 kilometrov.

Otázkou však ostáva, prečo bola zvolená práve verzia s predĺženým rázvorom či tak luxusná výbava. Česká polícia už v minulosti dostala zaujímavý kúsok v podobe BMW i8. Vďaka čomu sa preslávila, nakoľko sa im ho podarilo v priebehu pár dni rozbiť.

Slovenským policajnom však ostáva len ticho závidieť, aj keď naši dopravní policajti majú nové rýchle vozidlá, ako napríklad BMW 340i či Audi RS4…

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTestované na zvieratách! Keď pri lakovaní áut pomáhajú aj pštrosy
Nasledujúci článokVzniká automobilový megakoncern? O spojení jednajú PSA a FCA!