Domov Lifestyle BMW postavilo skutočnú jachtu na kolesách a to s V12 pod kapotou!

BMW postavilo skutočnú jachtu na kolesách a to s V12 pod kapotou!

Pojem jachta na kolesách pri tomto aute naberá úplne nové rozmery. BMW teraz postavilo laťku omnoho vyššie a o úroveň ďalej.

Fínska spoločnosť Oy Nautor AB je známa prevažne vo svete morí. Zaoberá sa totižto výrobou luxusných jácht. Z nich najviac vyčnieva rada Swan. Majú dĺžku od 11 do 40 metrov. Od vzniku firmy (1966) sa predalo neuveriteľných viac ako dve tisíc kusov. Nie je teda prekvapením, že práve táto spoločnosť padla do oka divízií BMW Individual. Tá práve tento rok oslavuje svoje 25. výročie. Takže to chcelo niečo výnimočné.

Návšteva „lodného sveta“ nie je pre nemeckú automobilku ničím novým, no tento model to dotiahol zatiaľ najďalej. Výsledkom spolupráce Nemecka a Fínska je tak unikát, ktorý má základ v modely M760Li xDrive V12 Excellence. Najväčšiu pozornosť určite upútajú špeciálne koberčeky, ktoré vznikli priamo vo Fínsku a vyrobené sú z teakového dreva. Jednotlivé kusy dreva sú od seba oddelené gumovými prúžkami. Tie umožňujú rozpínanie a zcelovanie materiálu v závisloti od teploty, tak ako to býva u lodí, ale aj automobilov. Z tohto dreva nie sú vyrobené len koberčeky ale aj ozdobné lišty na dverách, či výklopné koberčeky. Zaujímavo sfarbený je aj batožinový priestor, kde neobvyklému doplnku kontruje biela Alcantara. V kokpite môžeme nájsť dvojfarebné koženné čalúnenie v kombinácii s tmavo hnedou Criollo a bielou Smoke White. Kožou Merino, ktorá má výrazné póry je obšité takmer všetko, dokonca aj manuál pre používateľa.

Nesmieme však zabudnúť aj na unikátny exteriér. Ten počíta s mimoriadnou farbou v Damask Red – vínovočervenom odtieni. Tak ako v interiéri, aj zvonka môžete rátať s logami firmy Nautor Swan. Po bokoch si môžete všimnúť odkaz na zákazkové linkym, ktoré poukazujú na luxusné jachty ako Rolls-Royce. K exteriéru nepochybne patria kolesá, ktoré majú veľkosť až 20“.

Srdce tohto unikátu ostalo nezmenené. V štandarde tak dostanete pohon všetkých štyroch kolies, osemstupňový automat poháňajúci 6,6-litrový dvanásťvalec twin-turbo s výkonom 610 koní a krútiacim momentom 800 N.m. Stovku tento stroj zvládne za 3,7 sekundy. Svoju premiéru si táto jachta v prístave autosalónu vo Frankfurte. Tento konkrétny exemplár na predaj však nebude, no ak budete chcieť niečo obdobné, automobilka vám váš sen veľmi rada splní, no za cenu o ktorej verejne hovoriť nebudete chcieť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBentley Bentayga 6×6 MEGA. Nová zábavka pre náročných.
Nasledujúci článokLand Rover Discovery 5 trochu inak!