Svet je v súčasnosti šialeným miestom. Vypukla globálna pandémia, prestali sa natáčať niektoré očakávané seriály a miestnemu obchodu už od rána chýba pečivo a lekárni Paraleny. A ešte asi 10 % percent populácie má doma zrejme 90 % zásob toaletného papiera a trvanlivých potravín. 

Starí ľudia sú doma zamknutý ako drahé šperky v trezore, deti majú prázdniny a behajú po uliciach aj napriek radám od vlády, a tak sa nejak prebojovávame doma v masovej hystérii. Je preto načase naplánovať, aké vozidlá by sme si mali zaobstarať, ak sa v rámci apokalypsy stanú novou menou Penne (cestoviny) a ľudia budú svoje deti vymienať za rúška a toaletný papier.

Zdroj: Mad Max Fury Road

Kľúčovým prvkom je mobilita, aby sme stále zostali v pohybe a dokázali kočovať po vyplienených mestách. Karanténa je určite dôležitá, ale čas od času sa treba vydať na cestu. A to nechcete robiť v nudnom aute, ale v jednom z týchto strojov.

Volvo 940 Kombi

vypuknutie apokalypsy

Krása ide v časoch apokalypsy bokom, dôležitá je priebojnosť. Keď prídete o posledné vajcia a múku, budete potrebovať niečo vytrvalé, tvrdé a spoľahlivé. A keď človek požaduje všetky tieto vlastnosti v jednom, čo iné ako Volvo by mohlo naplniť Vaše túžby? Je navrhnutý ako praktický a pohodlný voz, ktorý okrem iného v kufri odvezie aj pol tony ryže, múky či cestovín.

Land Rover 1. série

vypuknutie apokalypsy

Aj napriek svojmu dátumu výroby (1940) je ideálnym prostriedkom pre scenáre konca sveta. Je to vozidlo, ktoré sa po vojne dostalo späť na nohy, ktoré dalo poľnohospodárom mobilitu potrebnú na pestovanie plodín, je to proste záchranca. Je tiež naozaj jednoduchý.

Opraviť ho zvládnete aj na kolene, pretože dnešná elektronika je preňho cudzí pojem. Jedinou vecou, ktorú si budete musieť dávať pozor, je hrdza, takže pri zdvíhaní auta zapojte celú rodinu. S týmto autom by ste v pokoji mohli začať s výstavbou nového sveta. Alebo ho použite na vykopanie poľa pre pestovanie zemiakov – výber je na vás.

Mini

vypuknutie apokalypsy

Pozor, toto pidi autíčko tu nie je omylom! Predstavte si ten nový svet – všade je chaos, ulice sú posiate troskami obchodov a formami na pečenie, ktoré stratili význam, ale s veľkým autom sa nedá všetkým týmto prekážkam vyhnúť a putovať malými uličkami mesta. Ak aj niekto zbadá zvyšok gumených rukavíc na sedadle spolujazdca, pôjdu po vás. A presne na to je tu Mini.

Je malé, ľahké a svižné. Ak nás talianska práca automobiliek niečo naučila, tak je to fakt, že pôvodné Mini môže ísť tam, kde ostatné auta končia, a to je nesmierne dôležité. Ešte vás ten smiech prejde, keď sa vynoríte z tunela s plným autom cukru a múky.

Praga V3S

vypuknutie apokalypsy

Prečo sa nevydať naspäť k tomu, čo funguje už desaťročia? Tento deduško vďaka pohonu všetkých kolies prejde kamkoľvek, dokáže vyliezť takmer na čokoľvek a keď budete mať šťastie, nikdy sa nerozpadne.

Okrem jazdných vlastností má aj výborný nosný potenciál. Môžete si sem namontovať navijáky, plošinu, alebo si naňho jednoducho postavíte karavan a vytvoríte tak mobilnú základňu pre bývanie mimo skazenej civilizácie.

ZIL 41052

zil 41052

Rusi žijú v tak nemilosrdných podmienkach, že aj ich prezidenti a vysoký štátny príslušníci vedeli, aké vozidlo zvoliť proti nespokojným občanom. Uložte si ho do garáže pre prípad, že sa potrebujete odsťahovať a pri ceste budete v bezpečí. Nikto vás nemôže dostať, nikto vás nezastaví, aj keď nie je práve najrýchlejší.

Môže za to hlavne jeho hmotnosť 5,5 tony. Zvýšenie vodičského oprávnenie bude v čase apokalypsy nepodstatné, takže táto pancierovaná limuzína ochráni všetko, čo je vnútri. Streľbe odolávajú nielen okná a karoséria, ale aj pneumatiky schopné zabezpečiť jazdu aj po strate tlaku. Plus môžte cestou nabrať aj starú mamu, ktorú už ide poraziť bez kostola a stáleho vysedávania doma.

Ešte na záver upozornenie – berte článok s nadhľadom. V tomto ťažkom období si z času na čas treba doplniť dávku pozitívnej energie a prestať sa utápať v strachu.

TEST DS 7 Crossback, luxusné francúzske SUV dorazilo na Slovensko

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFiat a Ferrari pomôžu Taliansku pri výrobe pľúcnych ventilátorov
Nasledujúci článokMotor 1,6 TDI sa neuchytil a preto pomaly končí