Domov Lifestyle Aston Martin za 55-tisíc eur? Kúpiť si ho môžete, jazdiť na ňom...

Aston Martin za 55-tisíc eur? Kúpiť si ho môžete, jazdiť na ňom ale nebudete

Black Bowmore DB5

Aston Martin sa spojil so značkou Bowmore a predstavil ich prvý spoločný produkt. Cenu má síce exkluzívnu, ale auto to nie je.

Prelom šesťdesiatych rokov bol pre automobilku Aston Martin érou, v ktorej sa mohli pochváliť svojím zrejme najikonickejším autom – modelom DB5, ktorý mnohí dodnes radia do prvej desiatky najslávnejších sériových áut, aké boli kedy stvorené. Na trh prišlo v roku 1963 a o rok na to sa do neho posadil zrejme najslávnejší tajný agent všetkých čias, jazdil v ňom James Bond.

Jednou z najpodstatnejších zmien oproti predchodcovi bolo pri ňom navýšenie objemu motora na 4 litre. Silný agregát v kombinácii s jeho luxusným vzhľadom z neho takmer okamžite spravili jedno z najžiadanejších športových áut svojej doby. Sir David Brown, vtedajší majiteľ Aston Martin Lagonda a zároveň muž, ktorého iniciály sú priamo v mene toho legendárneho modelu o ňom povedal: „Je to hlavne kombinácia jeho výnimočného charakteru so schopnosťou dokonale sa prispôsobiť akýmkoľvek jazdným podmienkam, čo z modelu DB5 robí tak výnimočne žiadané auto.“

Roky 1963 a 1964 boli rovnako výnimočné aj pre legendárnu pálenicu Bowmore. Tá v roku 1964 po prvýkrát využila novú technológiu a vypálili svoju slávnu single-malt whisky. Odvtedy patrí k mimoriadne drahým a raritným. Len pre zaujímavosť – jej najnovšia edícia predstavuje len šieste stáčanie tejto whisky a od roku 1993 sa z nej vyrobilo len šesťtisíc fliaš.

Niet sa preto čo diviť, že obe legendárne značky spojili svoje sily a pri blížiacom sa výročí svojich slávnych produktov pripravili výnimočnú edíciu, nazvanú Black Bowmore DB5 1964. Vyrobí sa z nej len 25 fliaš, ktoré budú zaujímavé nielen obsahom, ale aj balením – pôjde skutočne o umelecké dielo. Fľaša aj kazeta budú vyrábané ručne. Samotná fľaša je dielom luxusnej sklárne a dizajnérskeho štúdia Glasstorm. Jej súčasťou bude aj piest z motora Astonu Martin DB5. V kazete z luxusnej kože bude ďalej brožúra popisujúcu legendárnu whisky a aj históriu vozu Aston Martin DB5

Táto unikátna whisky Black Bowmore DB5 1964 sa do predaja dostane už na jeseň a ak ju chcete, rátajte so sumou vyše 55-tisíc eur za fľašu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLamborghini Essenza SCV12 je labuťou piesňou atmosféry za milióny
Nasledujúci článokTEST Mercedes-Benz GLA 200d, jednotka v spotrebe a pohodlí
Pracujem ako motoristický a technologický novinár už 17 rokov. Počas nich som spolupracoval s denníkom Národná obroda, časopisom Brejk, portálom Autoserver a najdlhšie, vyše 14 rokov, s týždenníkom Plus 7 dní. Zároveň som prispieval do niekoľkých odborných médií a som členom slovenskej poroty Auta roku. V oblasti automotive ma zaujímajú hlavne nové technológie a ekonomické trendy.