Nejde o žiadny lacný špás, ale toto je nevyhnutná hračka pre zarytých fanúšikov LEGO kociek alebo film Ghostbusters (Krotiteľov duchov).

Fanúšikovia pôvodného filmu Ghostbusters majú niečo nové, čo môžu tieto Vianoce pýtať od Ježiška. Stavebnica LEGO sa skladá z 2 352 kusov, ktoré spolu vytvoria gigantický model pôvodného automobilu Ghostbuster Ecto-1. Ide o vernú kópiu.

Lego ju nazýva najpodrobnejším modelom, aký kedy ponúkli. Vyzerá oveľa podrobnejšie ako súprava Ecto-1, ktorá vyšla v roku 2014. Prečo Lego teraz vydáva túto stavebnicu? Nie je to iba kvôli predvianočnému ošiaľu! Ecto-1, ktorý je založený na modeli Cadillac Miller-Meteor Futura z roku 1959, sa totižto v budúcom roku vracia na veľkoplošnú obrazovku vo filme Ghostbusters: Afterlife.

Namiesto toho, aby sme pokračovali tam, kde Ghostbusters: Answer the Call v roku 2016 skončili, bude Afterlife skôr priamym pokračovaním filmu Ghostbusters II z roku 1989. Ten sa odohral tridsať rokov po udalostiach tohto filmu. Teraz je ten správny čas oprášiť starú kazetu a pripraviť sa na budúcoročný diel.

Ecto-1 je ikonickým kúskom, ktorá jednoznačne patrí do celej tradície Ghostbusters. Nová stavebnica Lego ju oživí pre fanúšikov s funkčným volantom, otvárajúcou sa kapotou či výsuvným sedadlom zadného strelca a duchovým nasávačom. Kúsok vybavenia z pôvodného filmu, ktorý používajú Ghostbusters na chytenie duchov. Podľa Lego dizajnéra Michaela Psiakiho je model preplnený autentickými prvkami a mnohými prekvapeniami, ktoré stavitelia môžu objavovať pri zostavovaní automobilu.

Vzhľadom na jeho veľkosť a úroveň detailov by nikoho nemalo prekvapiť, že sada Ghostbusters Ecto-1 od spoločnosti Lego bude stáť viac ako vaša priemerná stavebnica Lego. Zatiaľ sa hovorí o cene 199 dolárov, čo je v prepočte necelých 170 eur.

Sanitka Cadillac Miller-Meteor z roku 1959, z ktorej vychádza pôvodný Ectomobile, je nepopierateľne zaujímavé auto, ale ani náhrada vo filme z roku 2016 nebola zle prevedená. Kombík Cadillac Fleetwood z roku 1984 sa predviedol v plnej paráde. Pri tomto tempe očakávame, že sa Ectomobile založený na Cadillacu CTS druhej generácie sa objaví na striebornom plátne zhruba okolo roku 2040.

Zdroj: LEGO

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMost na Bojnickej, na Žabí majer, otvoria v Novembri. Pozor na obmedzenia!
Nasledujúci článokOctavia prvej generácie sa vyrábala až do roku 2010, príbeh nezničiteľnej ikony!