Stránka ebay.com je vždy plná prekvapení. Nájdete tam všetko od predaja rôznych raritných kúskov, cez zvieratá až po deti. Koľko by ste si však na tomto portály vypýtali za 32-ročný automobil s najazdenými len 260 km?

Fanúšik akejkoľvek značky musí usúdiť, že model BMW radu 3 generácie E30 bol naozaj vydareným kúskom. Nemal kopu elektroniky ako dnešné autá, pod kapotou bola poctivá práca mechanikov a vývojárov, v strede automobilu pracovala zväčša manuálna prevodovka a náhon bol prenášaný na zadnú nápravu. Pomôcky ako ABS, ESP či kontrola trakcie boli takmer nepoznané pre autá 80-tých rokov.

Keď prišla na trh E30-tka, sotva si ju mohol niekto kúpiť. Či už to bolo spôsobené revolúciou alebo nedostatkom peňazí. Pokiaľ však práve teraz túžite po úplne novej E30, môžete siahnuť po modely z roku 1985, ktorý vidíte vyššie na fotkách. Auto s nájazdom priam neuveriteľných 260 km môžeme len ťažko označovať za používané. Nejedná sa o M3, tá by stála o niečo viac s takýmto nájazdom, ale ide o skromnejšie vozenie 323i. Pod kapotou sa nachádza radový 6-valec M20B23 s výkonom 152 koní a krútiacim momentom 205 N.m. Tieto hodnoty tak relatívne ľahkému kupé stačia na zrýchlenie z pokoja na 100 km/h v priebehu 9 sekúnd. Maximálna rýchlosť sa zastaví na hodnote 204 km/h. Na dnešné pomery to nie sú bohvieaké ukazovatele, no nezabúdajme v akom roku bolo toto auto vyrobené.

Výbava je takisto dosť bohatá. Nachádza sa tu 5-stupňová manuálna prevodovka, športový volant, závodné sedačky Recaro, samosvorný diferenciál s len 25% svornosťou. Z komfortnej výbavy sa tu takisto niečo nachádza – klíma to však nie je ale zadné okienka sú vyklápajúce a spätné zrkadielka sú plne elektrické. Dnes to máme pomaly na každom aute, pred 32 rokmi to bolo za príplatok.

Keďže bolo auto vyrobené v roku 1985, môže sa už prihlásiť na veteránske značky. Zrejme s takýmto kúskom ani nebudete chcieť jazdiť každý deň. I keď… návrat k jednoduchosti nikdy nezaškodí. Pokiaľ sa však prehupnete cez cenu 69 900€, ktorá je však vyvolávacia na aukcii na eBayi, nemusí to byť nakoniec záverečnou…

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové SUV Citroёn C5 Aircross. Ako sa Vám pozdáva?
Nasledujúci článokTetris ako súčasť palubného počítača. Prečo nie ?