Domov Lifestyle Chcete si kúpiť nezabudnuteľného Kitt-a? Je na predaj priamo od Hasselhoffa

Chcete si kúpiť nezabudnuteľného Kitt-a? Je na predaj priamo od Hasselhoffa

Kto by ho snáď nepoznal. Neohrozený bojovník za nespravodlivosť, Michael Knight, alias David Hasselhoff. Premáva sa v čiernom Pontiacu Trans Am. Prezývanom Kitt. Máte chuť si ho kúpiť? Smelo, práve ho predáva sám protagonista seriálu.

Teraz sám neviem, či som nenapísal blbosť. Totižto, kto bol v seriáli skutočným hlavným protagonista? Michael Knight alias David Hasselhoff, alebo samotné auto Kitt? Teda Pontiac Trans Am, ktorý bol upravený, aby dokázal rozprávať a riešiť problémy? Tak či tak, obaja patria neodmysliteľne k seriálu. A preto aj novodobá verzia seriálu už nikdy nedosiahla tie čísla sledovanosti, čo pôvodná verzia. Ale späť k samotnému autu.

Ide o Pontiac Firebird Trans Am, konkrétne jeho tretiu generáciu. K dispozícii boli 5,0 a 5,7-litrové atmosférické V8, čo je presne pod kapotou predávaného Pontiacu nie je známe. Ide však o jeden z málo dochovaných kúskov, ktoré neskončili po filmovom dni na šrotovisku. A že ich tam skončilo nemálo, o tom nemajte pochýb. Stačí sa pozrieť na niektoré scény zo seriálu, kde Kitt dopadá na prednú nápravu takým spôsobom, že ide o totálne znehodnotené auto. S tým sa však pri natáčaní seriálu počítalo.

Knight Rider - Original Show Intro | NBC Classics

Konkrétny predávaný kúsok má údajne patriť priamo Davidovi Hasselhoffovi, s ktorým ho aj niekoľkokrát odfotografovali v uliciach Los Angeles. Aktuálne sa však auto podľa aukčného portálu nachádza vo Veľkej Británii. Či ide skutočne o jeho auto, to vám asi prezradia až po zložení predajnej sumy. Malou perličkou je fakt, že keď aukcia presiahne sumu 25 % z rezervačnej sumy. Tá pritom bola odhadovaná na 175 až 300 tisíc dolárov. A to nebude žiaden problém.

Takmer pol milióna dolárov

Aktuálne stojí auto 450 tisíc dolárov a do konca aukcie zostáva ešte 16 dní. V prihadzovaní sa vystriedalo celkom 7 prihadzujúcich. Aktuálne v čase písania článku môžete prihodiť na kúpu auta sumu nemalých 475 tisíc dolárov. Takže kto na to má, smelo do toho. Ak si auto vydražíte, určite vám ho podľa podmienok predá samotný Hasselhoff. Ale treba rátať s tým, že musí skončiť súčasná pandémia.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJliveauctioneers
Predchádzajúci článokPrior Design to myslí naozaj vážne. Do ponuky sa dostáva Dacia Duster
Nasledujúci článokMercedes Hyperscreen, budúcnosť displejov v autách je takáto!